Tgrt Haber

Opera harekete geçti: iPhone'daki önemli eksiklik giderildi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
14 Nisan 2023 09:06 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 09:38
Opera harekete geçti: iPhone'daki önemli eksiklik giderildi
opera,vpn,iphone,teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcılarından Opera, ücretsiz VPN hizmetini Android'den sonra iOS'a da getirdi. Artık iPhone'larda başka bir uygulamaya gerek kalmadan VPN kullanılabilecek.

Popüler web tarayıcısı Opera, ücretsiz VPN özelliğini şu ana kadar Android ve Windows işletim sistemleriyle sınırlı tutuyordu. Apple kullanıcıları ise iPhone veya iPad'lerinde VPN hizmetinden faydalanabilmek için alternatif uygulamalara yöneliyordu fakat bunların büyük çoğunluğu ücretliydi. Opera nihayet beklenen adımı attı, yıllar sonra VPN desteğini iOS'a getirdi.

IOS İÇİN OPERA VPN KULLANIMA SUNULDU

Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) kelimesinin baş harflerinden oluşan VPN, kullanıcıların internet trafiğini şifreleyerek güvenli hale getirmenin yanı sıra, IP adresini de değiştirdiği için yasaklı sitelere erişim imkânı tanıyor. Örneğin Türkiye'de yaşayan bir kullanıcı VPN ile Almanya veya başka bir ülkenin sunucularına bağlanarak yasaklanmış herhangi bir siteye giriş yapabiliyor.

VPN oldukça maliyetli bir hizmet olduğundan, şirketler bunu aylık veya yıllık ücret karşılığı sunuyor. Bazı uygulamalar ise kullanıcılara reklam gösterme karşılığında ücretsiz verebiliyor. Opera, iPhone ve iPad'ler için yaptığı yeni güncellemeyle Windows, Linux, Mac ve iOS gibi büyük platformların tamamında ücretsiz VPN sunan ilk tarayıcı oldu.

Opera harekete geçti: iPhone'daki önemli eksiklik giderildi

Opera'nın iOS için ücretsiz VPN hizmeti şu anda erken erişim aşamasında ve önümüzdeki haftalarda tam sürüme geçecek. Ayrıca hizmet oturum açmadan kullanılabilecek ve abone olmak da gerekmeyecek. Erkenden deneyimlemek isteyenler Opera'nın Test Flight sürümüne kaydolarak yeni özelliği kullanabilirler.

TARAMA GEÇMİŞİNİZİ KAYDETMİYOR

VPN uygulamalarının çoğu kullanıcıların webdeki hareketlerini ve log kayıtlarını tutarken, Opera ise bunu yapmadığını iddia etti. Şirket konuyla ilgili açıklamasında, "Aynı zamanda kayıtsız bir hizmettir, bu da tarama geçmişiniz veya kaynak ağ adresinizle ilgili herhangi bir kişisel veri veya bilgi toplamadığımız anlamına gelir. Anonimliğiniz garanti edildi, dünyanın dört bir yanındaki sanal konumlara güvenli ve hızlı bir şekilde erişebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...