Tgrt Haber

Ortalık karışacak! Pokemon şirketinden Palworld'e sert tepki

25 Ocak 2024 12:25 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 12:25
Ortalık karışacak! Pokemon şirketinden Palworld'e sert tepki
palworld,pokemon

The Pokemon Company, isim vermeden Palworld oyununa, Pokemon'un fikri mülkiyetlerini ihlal ettiği gerekçesiyle yasal soruşturma başlatacağını ve önlemler alacağını açıkladı.

19 Ocak'ta Steam ve Xbox'ta satışa çıkan Palworld isimli oyun, kısa sürede ses getirmeyi başardı. Pocketpair tarafından geliştirilen ve açık dünya hayatta kalma oyunu olarak karşımıza çıkan Palworld, karakterleri ve oynanış mekaniği bakımından "Pokemon çakması" olduğu yönünde eleştiriliyor.

POKEMON: ÖNLEM ALACAĞIZ

Pokemon'un sahibi olan The Pokemon Company şirketi, konuyla ilgili sessizliğini bozdu. Şirket, bugün yaptığı açıklamada, isim vermeden Palworld hakkında birçok soru aldıklarını belirtti.

"Pokemon'un eşsiz fikri mülkiyetlerinin veya varlıklarının, oyun içinde kullanımına hiçbir zaman izin vermedik" diyen şirket, oyununun fikri mülkiyetlerini ihlal eden hareketleri soruşturmayı ve uygun önlemleri almayı amaçladıklarını kaydederek, Palworld ile yasal bir "savaşın" kapıda olduğunu ima etti.

Açıklamanın devamında, "Gelecekte de her bir Pokemonu ve onun dünyasını korumaya ve büyütmeye devam edecek ve dünyayı Pokemon aracılığıyla bir araya getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

PALWORLD HİKAYESİ NEDİR?

Oyun dünyasında, Pal'ler sadece evcil hayvanlar olarak değil, aynı zamanda işçiler, silahlar, kalkanlar ve hatta yiyecekler olarak da kullanılmaktadır. Bu durum, Pal'lerin sömürülmesine ve kötüye kullanılmasına yol açmaktadır.

Oyuncu, oyun boyunca bu karanlık tarafla yüzleşmeye ve Pal'lerin haklarını korumaya kararlıdır. Oyuncu, Pal'lerin kölelikten kurtarılması için mücadele eder ve Palworld'ün daha adil bir yer olması için çalışır.

Oyun, oyuncunun Palworld'ün geleceğini şekillendirmesine olanak tanır. Oyuncu, Pal'lerin haklarını korumak için savaşmayı veya Pal'leri sömürmek için kullanmayı seçebilir. Oyunun sonu, oyuncunun seçimlerine bağlı olarak değişir.

Kaynak: IGN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...