Tgrt Haber
11 Mart 2022 13:46 - Güncelleme : 11 Mart 2022 14:35

Pakistan Hava Kuvvetleri'nden Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'lı paylaşım

Türkiye'nin yerli ve milli İHA'ları göz doldurmaya devam ediyor. Kısa süre önce savunma sanayii'nin gelecek konseptine dair video yayınlayan Pakistan Hava Kuvvetleri'nin, paylaştığı videoda Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'ya da yer vermesi gözlerden kaçmadı.

Pakistan Hava Kuvvetleri'nden Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'lı paylaşım

Türkiye'nin İHA'ları günlerdir konuşulmaya devam ediyor. Dünyada pek çok ülkenin beğenisini kazanan ve Ukrayna işgalinde önemli rol oynayan Baykar Bayraktar TB2, bu kez de Pakistan Hava Kuvvetleri'nin gelecek konseptini yansıtan bir videosunda yer aldı. 

Geçtiğimiz günlerde Pakistan Hava Kuvvetleri'ne gelen J-10C savaş uçakları, kısa süre önce ülke envanterine dahil edildi. Daha sonra Pakistan hükümeti, havacılık alanında attığı adımları gösteren yeni bir konsept videosu paylaştı. Videoda yerli ve milli Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'nın yer alması da gözlerden kaçmadı.

PAKİSTAN'DAN BAYRAKTAR TB2 VE TİHA MESAJI

Pakistan Hava Kuvvetleri'nden Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'lı paylaşım

Pakistan Hava Kuvvetleri'nin, geçtiğimiz aylarda Bayraktar TB2'yi sipariş ettiğine dair haberler ortaya çıkmıştı. Bunun yanı sıra Türkiye'den tedarik edilen bu İHA, farklı medya kuruluşları tarafından da paylaşıldı. Şu ana kadar 19 ülkeye TB2 tedarik edilirken, AKINCI TİHA'nın ise ihraç edildiği ülke sayısı sadece iki adet ile sınırlı. Ancak AKINCI TİHA'nın hangi ülkeye tedarik edildiği konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Pakistanın'da bu konuyla ilgili bir açıklaması olmadığını belirtmekte fayda var. 

BAYRAKTAR TB2 Teknik Özellikler

  • Seyir Maksimum Hız: 70 knot – 120 knot
  • Maksimum kalkış ağırlığı: 650 kg
  • Maksimun irtifa: 18.000 feet – 27.000 feet
  • Havada kalma süresi: 27 saat
  • Kanat açıklık: 12 metre
  • Faydalı yük kapasitesi: 150 kg
  • Uzunluk: 6.5 metre
  • Yükseklik: 2.2 metre
  • Yakıt kapasitesi: 300 Litre/Benzin

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...