Tgrt Haber
29 Nisan 2022 14:44 - Güncelleme : 29 Nisan 2022 14:45

Patlayan cep telefonu alev topuna döndü (video)

Teknolojik ürünler bazı nedenlerle aniden patlayarak çevreye zararlar verebilir. Özellikle akıllı telefonlar, çoğunlukla pilden kaynaklı nedenlerden dolayı patlayabiliyor. Bunun bir örneği Kütahya’da gerçekleşti.

Kütahya Tavşanlı ilçesindeki bir telefoncu dükkanı az kalsın alev alıyordu. Tamir edilmek üzere kenara bırakılan bir cep telefonu, bataryasından kaynaklı bir patlama sonrası alev topuna döndü.

Yetkililer kısa sürede olaya müdahale eterken, yangının diğer ürünlere sıçrayarak büyümesi de engellenmiş oldu. Kütahya’da gerçekleşen olay anbean kameralara yansıdı.

BATARYADAN KAYNAKLI

Alev topuna dönen cep telefonu, pili değiştirilmek üzere servise getirildi.  Aniden alev alan telefona ilk müdahale ise iş yeri sahibinden geldi. İş yeri sahibi, yanan telefonu yere atarak söndürdü. Bu sayede olası bir yangının çıkmasını da engellemiş oldu.

Patlayan cep telefonu alev topuna döndü (video)

Konuyla ilgili olarak mağaza müdürü Mehmet Cengiz, “Müşterimiz bir telefonunun bataryasını şişmiş olduğunu ve batarya değişmesi için bırakmıştı. Biz de bataryasının değişmesi gerektiğini söyledik ve servisimize aldık. Aradan beş dakika geçmeden bataryanın büyük bir gürültü ile patladığını gördük. Buradan cep telefonu kullanıcılarına birkaç tavsiyem olacak. Özellikle gece yatarken cep telefonlarını şarza takmamaları, bataryalarını şiş gördükleri anda direkt servislere götürmelerini, bataryalarını değiştirmelerini ve özellikle de orjinal ve garantili pilleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz" açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...