Tgrt Haber

Filistin'e destek mesajlarını sansürleyen Meta'ya Haluk Bayraktar'dan protesto! Hesaplarını kapattı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2023 21:21 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 21:58
Filistin'e destek mesajlarını sansürleyen Meta'ya Haluk Bayraktar'dan protesto! Hesaplarını kapattı
haluk bayraktar,instagram filistin,israil hamas

Baykar Teknoloji şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Filistin'e yönelik destek mesajlarını engelleyen Facebook ve Instagram platformlarına tepki gösterdi. Her iki mecradaki hesabını da kapattığını açıkladı.

7 Ekim'den beri devam eden İsrail - Hamas savaşı sırasında, Instagram ve Facebook'un sahibi Meta'nın, platformlarındaki Filistin'e destek mesajlarını kasıtlı olarak sansürlediği iddiaları üzerine şirkete tepkiler çığ gibi büyüyor.

Son olarak, Türkiye'nin yerli ve milli insansız hava araçlarını (İHA) geliştiren Baykar Teknoloji şirketinin Genel Müdürü Haluk Bayraktar da Meta'ya sert tepki gösterdi.

"FACEBOOK VE INSTAGRAM'I PROTESTO EDİYORUM"

Bayraktar, eski adıyla Twitter olan X'ten yaptığı bir paylaşımda, "Facebook ve Instagram'ın Filistin'e yönelik destek mesajlarını engellemesini protesto ediyorum. Bugün itibarıyla iki mecradaki hesaplarımı kapatma kararı aldım." ifadelerini kullandı.

Meta, herhangi bir topluluğu ya da fikri bilinçli olarak bastırmaya çalışmak gibi bir niyeti olmadığını ve söz konusu paylaşımların "yanlışlıkla" kaldırılmış olabileceğini söylüyor. Ancak 7 Ekim'den beri yüzlerce kişinin benzer sorunlardan muzdarip olduğu ortaya çıktı.

https://twitter.com/haluk/status/1715362112409612550

"X'TEN VE TELEGRAM'DAN DEVAM EDECEĞİM"

Bayraktar, "Sosyal medyada X hesabımı ve Telegram kanalımı kullanmaya devam edeceğim." diyerek, bundan böyle sosyal medyada sadece iki mecrayı kullanacağı bilgisini paylaştı.

Haluk Bayraktar'ın açıklamasına takipçilerinden de destek mesajları geldi.

INSTAGRAM'DAN FİLİSTİNLİLERE 'TERÖRİST' YAFTASI

Instagram profillerinde 'Filistinli' anlamına gelen 'Palestinian' kelimesi bulunan, Filistin bayrağı emojisi ve Arapça "elhamdülillah" kelimesini kullanan kullanıcıların profil biyografilerinin "Elhamdülillah, Filistinli teröristler özgürlükleri için savaşıyor" diye İngilizceye çevrildiği görüldü.

Şirket sorunun 'otomatik çeviriden' kaynaklandığını belirterek “Bazı ürünlerimizde kısa süreliğine uygunsuz Arapça çevirilere neden olan sorunu düzelttik" açıklamasıyla kullanıcılardan özür diledi. Meta'nın sözcüsü 'elhamdülillah' kelimesinin artık 'Allah'a şükür' diye otomatik çevrildiğini vurguladı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...