Tgrt Haber

Putin'den internet için dijital barikat: Yeni önlemler alınıyor

08 Mart 2022 14:43 - Güncelleme : 08 Mart 2022 15:02
Putin'den internet için dijital barikat: Yeni önlemler alınıyor

Rusya, Ukrayna işgalinden dolayı onlarca yaptırıma maruz kaldı. Her anlamda dünyanın tepkisini üzerine çeken Rus hükümetine, çeşitli siber saldırılarda düzenlendi. Tüm bunların önüne geçmek için adımlar atan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni önlemler alındığını duyurdu.

Dijital ortamda ülkesine karşı saldırıları engellemek isteyen Putin, geliştirdikleri interneti Rusya dışına kapatmaya hazırlanıyor. 11 Mart itibariyle Rusya'da bulunan internet sitelerinin sadece '.ru' şeklinde uzantısı olacağı ifade edildi. Putin ayrıca bu internet sitelerinden, Rus DNS kullanmaları konusunda bildiri de bulundu.

PUTİN, SİBER SALDIRILARI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYOR

Bir yandan Ukrayna'ya işgalini sürdüren Putin, bir yandan da dünya ile arasına dijital barikat kurdu. Rus yetkililerine göre alınan bu önlemle siber saldırıların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yetkililer tarafından yayımlanan belgede Rusya, internet alanında başka ülkelere bağlı olmaktan kurtulmak üzere.  Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanlığının açıklamasına göre, Rus siteleri artık Rusya domain’i (.ru uzantılı adresler) uzantılı alan adlarına geçiş yapıyor. 

'PUTİN NET' ELEŞTİRİLERİ FAYDA ETMEDİ

Belaruslu medya kuruluşu Nexta, Twitter üzerinden "Rusya, küresel internet bağlantısını kesmek için aktif hazırlıklara başladı. En geç 11 Mart'a kadar tüm sunucular ve alan adları Rus bölgesine aktarılmalı. Ayrıca sitelerin ağ altyapısı hakkında detaylı veriler toplanıyor" ifadelerine yer verdiği bir tweet attı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...