Tgrt Haber

Rus hacker grubundan şaşırtan tehdit: ‘Bırakmazsanız tüm solunum cihazlarını kapatırız’

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Sun
06 May 2022 14:25 - Güncelleme : 06 May 2022 14:40
Rus hacker grubundan şaşırtan tehdit: ‘Bırakmazsanız tüm solunum cihazlarını kapatırız’

Killnet isimli Rus hacker grubu, bir arkadaşlarının siber suçtan tutuklanması üzerine İngiltire’ye tehditler savurdu. Grubun hedefi hastaneler oldu…

Hack saldırılarına karşı Siber Suçlarla görevli mensuplar oldukça hassas çalışma yürütüyor. Özellikle Ukrayna işgali sonrası artan siber saldırılar, defalarca kez gündeme gelmişti. Şimdi ise bir hacker grubunun, saldırı yaptığı gerekçesiyle bazı üyeleri tutuklandı.

Bu duruma karşı harekete geçen hacker grubundan İngiltere’ye sert tehdit geldi. Killnet isimli grup, tutuklanan mensubunun bırakılması için İngiltere’ye "Hastanelerdeki solunum cihazlarını kapatırız." tehditinde bulundu .

OLAY TOTENHAM’DA YAŞANMIŞTI

İngiltere, Romanya’da hükümete ait sitelere yapılan siber saldırılar sebebiyle Tottenham’da 23 yaşındaki bir bilgisayar korsanını tutuklamıştı. Üyelerinin serbest bırakılmasını isteyen Killnet, şoke eden bir tehditte bulundu.

Hacker grubu, üyeleri serbest kalmazsa İngiltere'deki hastanelerde tüm solunum cihazlarını devre dışı bırakacağını belirtti. Ayrıca bunun yerine getirilmesi için de 48 saat süre tanıdı.

Rus hacker grubundan şaşırtan tehdit: ‘Bırakmazsanız tüm solunum cihazlarını kapatırız’

Grubun Telegram hesabından yayımlanan mesajda, “48 saat içinde serbest bırakılmazsa Romanya, İngiltere ve Moldova'yı yok edeceğim. Bütün bilgi yapınızı ve hatta Sağlık Bakanlığınızı yok edeceğim. Tüm ventilatörler saldırıya uğrayacak” açıklamaları yer aldı.

Gerçekleşmesi halinde bu, binlerce kişinin hayatına mal olur. The Sun gazetesi, tehdidin siber suçlarla mücadele yetkilileri tarafından doğrulandığını bildirdi.

Söz konusu Killnet’in Rusya hükümetine bağlı olup olmadığı bilinmiyor; Avustralya, ABD, İngiltere, Yeni Zelanda ve Kanada tarafından siber suçlara karşı kurulan Beş Gözler (Five Eyes) ittifakı, Killnet’i Kremlin menfaatleri için çalışan, Rusya bağlantılı bir grup olarak tanımlıyor.

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...