Tgrt Haber
19 Şubat 2022 11:11 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 12:18

Rusya - Ukrayna savaşı zannedildi! MIG-29'un olduğu görüntüler ‘Son Dakika' olarak verildi

Ukrayna ile Rusya arasında gerilim tırmanırken, sosyal medyada paylaşılan bir video milyonlarca kişiyi dehşete düşürdü. İnternette binlerce yorum alan ve paylaşılan videonun aslı kısa süre sonra ortaya çıktı.

ARMA 3 isimli oyun bir kez daha gerçek savaş dedikodusuna yol açtı.

Dünya Rusya-Ukrayna krizine odaklandı. ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme çabalarına rağmen Ukrayna'yı destekleyeceklerini açıkladı. Biden, ellerinde Putin’in işgal kararı verdiğine dair bilgilerin olduğunu ve Rusya'nın Kiev’i hedef alacağını öne sürdü.

Tüm bu gelişmeler neticesinde Ukrayna ordusu dün bir son dakika açıklamasında bulunarak Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki bir köye top mermisi saldırısı yapıldığını ve anaokulunun vurulduğunu iddia etti. Gelişmeler sıcaklığını korurken bir çatışma videosu sosyal medyaya damga vurdu.

Rusya - Ukrayna savaşı zannedildi! MIG-29'un olduğu görüntüler ‘Son Dakika' olarak verildi

Oyun platformlarının geliştirdiği çeşitli oyunlar gün geçtikçe daha gerçekçi hale geliyor. Özellikle savaş oyunlarındaki sahneler zaman zaman gerçek zannedilerek çeşitli dedikoduların ve korkunun yayılmasına neden olabiliyor. 

Sosyal medya ağı Facebook'ta paylaşılan bir oyun videosu gerçek sanıldı. Bir içerik üreticisi tarafından paylaşılan video gerçekçi görüntülerle izleyenleri şaşırttı. Milyonlarca kişinin izlediği video, Ukrayna-Rusya savaşının çıktığı söylentilerine yol açtı. 

ARMA 3 YİNE KORKUYA NEDEN OLDU

Popüler video oyunu ARMA 3 bir kez daha gerçek sanılarak sosyal medyada olay oldu. Yanlış anlaşılmanın kaynağı ise Warpig Gaming isimli içerik üreticisinin Facebook hesabından başlattığı canlı yayındı.

İçerik üreticisi, ARMA 3 isimli oyunda iki taraf belirleyerek Ukrayna ve Rusya’yı savaştırdı. Oyunda Ukrayna birlikleri Rus hava savunmasına saldırdı. Ardından ise Rus hava savunması karşı tarafa saldırdı. Videoda Rus savaş uçağı MIG-29 görülünce kullanıcılar gerçek çatışma görüntüleri olarak yorumladı. 

"Rusya vs Ukrayna MiG-29 vs C-RAM" ismini taşıyan yayında içerik geliştiricisi oyunun savaş sanılması için adeta büyük çaba harcadı. Çünkü çatışma anları ‘Breaking News (Son Dakika)’ manşetiyle gösterildi. Binlerce kullanıcı savaş olduğunu sansa da her şey bir oyundan ibaretti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...