Tgrt Haber
25 Şubat 2022 10:34 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 11:16

Akıllara durgunluk veren iddia: Rusya ölen askerlerini yakacak

Rusya-Ukrayna savaşında şaşırtan bir iddia geldi. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı yetkililerine göre Rusya, Ukrayna işgalinde geride zayiat bırakmamak amacıyla mobil krematoryumları kullanacak.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde akla gelmemiş bir yöntem ugyulayabilir.
Rusya'nın Ukrayna işgalinde akla gelmemiş bir yöntem ugyulayabilir.

Tüm dünyanın gözü son iki gündür Rusya-Ukrayna savaşında. Ölümlerin yaşandığı, sivil halkın vurulduğu savaş can yakmaya devam ederken, Rus ordusunun ise geri çekilmeye hiç niyeti yok.

Havadan ve karadan Ukrayna’ya saldırı düzenleyen Rus ordusunun, işgal esnasında krematoryum kullanacağına dair iddia şaşırttı. Tüyler ürpeten bu bilgi, Birleşik Krallık hükümet yetkilisinin açıklamaları arasında da yer aldı. 

RUSYA KENDİ ASKERLERİ İÇİN KREMORYUM MU KULLANACAK?

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallece, Rus ordusunun savaştan kaynaklanan herhangi bir zayiatı örtmek için mobil krematoryumları kullanabileceğini ileri sürdü. Krematoryum, yüksek sıcaklığa sahip, cesetlerin yakılıp yok edildiği bir yer olarak bilinmekte. Şu anda farklı din ve görüşe sahip ülkelerde ölen kişiler krematoryum’da yakılıyor. Bu aynı zamanda sadece ölenlerin değil, salgın hastalık riski taşıyanların da yakıldığı bir yerdir. 

İddialara göre Rusya, Ukrayna işgalinde hiçbir iz ve ceset bırakmamak için, özetle savaştan kalan herhangi bir zayiatı önlemek amacıyla mobil krematoryumları kullanacak. Kan donduran bu bilgi, ilk olarak Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı tarafından video ile sergilendi. Eskiden böyle bir sisteme başvurduğu söylenen Rusya’nın, günümüzdeki Ukrayna işgalinde de aynı sistemi kullanacağı öne sürülüyor. 



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...