Tgrt Haber
19 Temmuz 2022 10:31 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 10:40

Rusya'ya Google'dan Ukrayna'yı işgal cezası: Milyonlarca dolar ödeyecek

Rusya'ya Ukrayna'yı işgalin cezasını Google'da kesti. Yasa dışı içerikleri kaldırmayan Rusya, Google'a 21,1 milyar ruble yani yaklaşık 370 milyon ABD doları para cezası ödeyecek.

Rusya'ya Google'dan Ukrayna'yı işgal cezası: Milyonlarca dolar ödeyecek
rusya,ukrayna,google

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Google'a para cezası verdi. Roskomnadzor, Google'a ait video paylaşım platformu YouTube'un "Ukrayna'daki özel askeri operasyonun seyriyle ilgili, Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerini itibarsızlaştıran sahte bilgileri" silmediğini duyurdu.

Kuruma göre ayrıca YouTube, aşırı görüşleri destekleyen ve yasa dışı protestolara katılım çağrısı yapılan içeriklere izin verdi. 21,1 milyar rublelik para cezasının, tekrarlanan bir mahkumiyet sonucu ve Google'ın Rusya'daki yıllık gelirine dayanılarak verildiğine dikkat çekildi.

Rus Ria-Novosti ajansının bir uzmandan aktardığına göre, söz konusu miktar, bir Rus mahkemesince Batılı bir teknoloji firmasına şu ana kadar verilen en büyük ceza durumunda.

Google'dan ise konuya ilişkin henüz açıklama gelmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...