Tgrt Haber
29 Temmuz 2022 12:30 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 12:49

Samsung telefon kullanıcılarına iyi haber: Servis güvenliği geldi

Samsung, kullanıcıların gönlüne su serpecek bir yeniliğe hazırlanıyor. Güney Koreli teknoloji devi, cihazlarını servise veren kişiler için çok önemli bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Techradar
Samsung telefon kullanıcılarına iyi haber: Servis güvenliği geldi
samsung,teknoloji

Dünyanın en çok akıllı telefon satan markalarından Samsung, geliştirdiği telefonlara ek olarak yazılım departmanında da oldukça önemli çalışmalar yapıyor. Daha iyi kullanıcı deneyimi sunmak için önemli inavasyonlara imza atan firma, yıllar sonra kullanıcıların gönlüne su serpecek bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Gizlilik ve güvenliğin hassaslıkla saklandığı akıllı telefonlar, onarım amaçlı servise verildiğinde bazen kafalarda soru işareti bırakabiliyor. Öyle ki kimi kullanıcı, akıllı telefonunu teslim ederken beraberinde önemli verilerini de teknik servise bırakmış oluyor. Bu, ''acaba servisteki uzman fotoğraf, ya da başka bilgilerime bakar mı?'' sorusunu da düşündürebiliyor. Neyse ki Samsung'un tam olarak bu soruya karşılık geliştirdiği bir yenilik var.

SAMSUNG, ONARIM MODU ÖZELLİĞİNİ GETİRİYOR

Samsung, akıllı telefonlara getireceği yeni özellik sayenizde kafanızı rahatlatacak. 'Onarım Modu' isimli yeni bir özellik için kolları sıvayan şirket, Galaxy S21'den başlayarak bu özelliği kullanıcılarına ulaştırıyor. Peki yeni Onarım Modu'nun ne gibi faydaları olacak?

Güney Koreli üreticinin geliştirdiği yeni özellik sayesinde, akıllı telefonlarınızdaki fotoğraf, video ve daha birçok kişisel bilgileriniz kimse tarafından görünemeyecek.  

Samsung telefon kullanıcılarına iyi haber: Servis güvenliği geldi

Onarım Modu etkinleştirildiğinde, cep telefonunuzdaki işlev ya da uygulamalara erişim için kısıtlama koyabileceksiniz. Bu sayede yabancı kişilerin sosyal medya hesaplarınız ya da galeri uygulamanıza girmesinin önüne geçebilimek mümkün olacak. 

Samsung'un açıklamasına göre Onarım Modunu açtığınızda; cihazınız yeniden başlatılacak ve ''fotoğraf, mesaj, hesaplar gibi kişisel verilerinize erişim engellenecek. Ayrıca varsayılan yüklü uygulamaları da kullanamayacaksınız. Geliştirilen bu özellik sayesinde akıllı telefonunuzu teknik servise telefonu yedekleyip ya da sıfırlamak zorunda kalmadan gönül rahatlığıyla teslim edebileceksiniz. 

Kaynak: Techradar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...