Tgrt Haber
08 Şubat 2022 12:23

Samsung, bazı telefonları için yazılım desteğini 4 yıla çıkardı

Güncelleme konusunda yeni stratejiler uygulayan Samsung, bazı modellerin Android güncelleme süresini 4 yıla çıkardı.

Samsung, bazı telefonları için yazılım desteğini 4 yıla çıkardı

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden Samsung, yazılım konusundaki atılımlarıyla epey beğeni kazandı. Eski yıllarına nazaran dev bir atılım yapan Koreli dev, güncelleme konusunda neredeyse Google’ı bile geçti.

Yeni yazılım güncellemelerini çoğu rakibinden erken piyasaya süren Samsung, yakın zamanda bazı kullanıcıların yüzünü güldürecek bir değişiklik yaptı. Firma, bazı telefonları için yazılım desteğini 4 yıla çıkardı.

SAMSUNG’DAN UZUN VADE GÜNCELLEME 

Samsung, daha önce Google gibi üst düzey Android mobil cihazları için sadece 3 yıllık yazılım +5 yıl da güvenlik güncelleme desteği sağlıyordu. Ancak yakın zamanda şirket güncelleme politikasında değişikliğe gitti. Koreli dev, yeni aldığı kararla cihazlarının bazılarına +1 yıl fazladan güncelleme desteği sunacağını internet sitesinden paylaştı.

Samsung, bazı telefonları için yazılım desteğini 4 yıla çıkardı

Teknoloji devinin, yazılım destek taahhüdünü 4  yıla uzatmasıyla birlikte satışlardaki oran da artacaktır. Hatta belirli müşteriler, ilerleyen dönemde bu destek sayesinde daha uygun fiyata bile Samsung sahibi olabilecek. 
Şu anda piyasada böyle bir riske girecek başka Android telefon üreticisi bulunmuyor. Sektörde öncülük adımları atan Samsung’a, rakip olarak sadece Apple var. Diğer markalardan; Xiaomi,  3 yıl yazılım/4 yıl güvenlik, vivo ve OPPO ise sırasıyla 3 yıl/2 yıl yazılım +3 yıl güvenlik güncelleme desteği sağlıyor. Yani Android akıllı telefon pazarında Samsung büyük sıçrama yaptı. 

Samsung’un internet sitesinde paylaştığı listeye göre dört yıl sistem +5 yıl güvenlik güncellemesi, sınırlı sayıda modelleri kapsayacak. Uzun vade güncelleme alacak telefonlar ise sırasıyla şöyle:

  • Galaxy S22/
  • GalaxyS21 serisi
  • Galaxy Z Fold3
  • Galaxy  Z Flip3
  • Galaxy Tab S8 serisi

Yukarıda listede yer alan telefonlar, hem 4 yıl büyük Android güncellemesi hem de 5 yıl güvenlik güncellemelerini alacak. Ancak listede olmayan modeller için bu süre şimdilik değiştirilmedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...