Tgrt Haber
08 Mart 2022 09:11 - Güncelleme : 08 Mart 2022 09:29

Samsung, Galaxy A ve M serisinin artık şarj adaptörü ile gelmeyeceğini doğruladı

Samsung, Galaxy A ve M serisinin artık şarj adaptörü ile gelmeyeceğini doğruladı

Samsung, orta ve giriş seviyesi akıllı telefonları için yeni bir karar verdi. Daha önce Apple yeni cihazlarının yanında şarj aletini vermeyeceğini açıklarken, Güney Koreli üreticisi de kısa süre sonra bu kervana katıldı.

Şu anda amiral gemisi telefonlarını şarj adaptörü olmadan satışa sunan Samsung, yeni bir kararla bunu orta ve giriş seviyesi telefonlarında da hayata geçireceğini açıkladı. 

GALAXY A VE M SERİSİ, KUTUDAN ŞARJ ADAPTÖRÜ OLMADAN ÇIKACAK

Özellikle konuyla ilgili Apple'a defalarca kez kınayan Samsung, ilginç bir şekilde 'çevrecilik' suretiyle Apple'ın ayak izlerini takip etti.

Şirket son yıllarda amiral gemisi gibi üst düzey telefonların şarj adaptörünü kutudan çıkardı. Bu hareketiyle tepki toplayan Samsung, Galaxy A ve M serisi içinde şarj adaptörünü kutudan çıkaracağını açıkladı. 

Samsung, Galaxy A ve M serisinin artık şarj adaptörü ile gelmeyeceğini doğruladı

Samsung yasal gereklilik olarak S serisinden şarj adaptörünü çıkarırken, artık Apple'ın yolundan giderek yeni A ve M serisi modellerinde standart şarj aleti ile gelmeyeceğini doğruladı.

Yetkililer, bu davranışı çevresel nedenlerden dolayı yaptığını belirtti. Kullanıcının zaten bir şarj aletine sahip olduğunu düşünen Koreli dev, ekstra bir şarj aletinin fazlalık ve çevreye zarar verdiğini söyleyerek giriş ile orta seviye modellerden de şarj adaptörünü çıkarttığını açıkladı. 

Hem Samsung hem de Apple, kutudan şarj adaptörünü çıkararark yalnızca çevrenin korunmasına katkıda bulunmuyor. Şirketler aynı zamanda yeni telefonların ambalaj kutusunu da küçültürek iki anlamda da kâr ediyor. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...