Tgrt Haber
06 Mart 2022 09:42 - Güncelleme : 06 Mart 2022 10:03

Samsung siber saldırıya uğradı: 190 GB veri çalındı

Akıllı telefon, tablet ve daha birçok teknolojik ürünü geliştiren Samsung, NVIDIA'nın ardından siber saldırıya uğradı. Koreli üreticinin 190 GB'lık verilerinin çalındığı bildirildi.

Samsung siber saldırıya uğradı: 190 GB veri çalındı

Son zamanlarda teknoloji devlerine yapılan siber saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Otomobil üreticisi Toyota, geçtiğimiz haftalarda siber saldırı şoku ile üretimi durdurmak zorunda kalırken, hemen akabinde ekran kartı geliştiricisi NVIDIA'da benzer bir saldırıyla darbe aldı.

Bir hafta içerisinde birden fazla teknoloji devi saldırıya uğrarken, son olarak Güney Koreli Samsung'da bu saldırıların kurbanı oldu. 

SAMSUNG'UN VERİLERİ SIZDIRILDI

Yakın zamanda LAPSUS$ isimli bir hacker grubunun, Samsung'a siber saldırı düzenleyerek 190 GB verilerini sızdırdığı ortaya çıktı. 

Samsung siber saldırıya uğradı: 190 GB veri çalındı

Yazılımlardaki çeşitli algoritmaları sızdıran hacker, ortaya çıkan görüntülere göre;  Samsung TrustZone ortamında kurulan güvenilir uygulamaların kaynak kodunu almayı başardı. 

Buna ek olarak Samsung'un; mevcut biyometrik kilit açma algoritması, Bootloader kaynak kodu ve Qualcomm'un gizli kaynak koduyla beraber diğer önemli verilerde LAPSUS$'ın elinde. 

NVDIA'DA AYNI SALDIRIYA UĞRADI

Samsung'a saldırarak verileri ele geçiren LAPSUS$, geçtiğimiz hafta ekran kartı geliştiricisi NVIDIA'nın da verilerini çalmayı başardı.

Rapora göre hacker grubu NVIDIA'dan; RTX 40 serisi grafik kartı parametreleri, DLSS teknik kodları vb. gibi bilgileri çalarak sızdırdı. Hacker grubu ayrıca NVIDIA'yı GPU sürücüleriyle de tehdit etti. Şimdi ise aynı durum Samsung'un başına geldi. Ancak hackerlar'ın Samsung'a herhangi bir tehditte bulunmadığı belirtildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...