Tgrt Haber
04 May 2022 15:19 - Güncelleme : 04 May 2022 15:20

Samsung, UFS 4.0 depolamayı duyurdu:Gelişmiş veri aktarım hızına sahip

Akıllı telefon, işlemci ve daha pek çok teknolojik ürünü geliştiren Samsung, cihazların hızını artıracak yeni UFS 4.0 depolamasını duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Samsung-Sammobile-9toGoogle
Samsung, UFS 4.0 depolamayı duyurdu:Gelişmiş veri aktarım hızına sahip

Akıllı telefon pazarının önde gelen isimlerinden Samsung, diğer yandan piyasada işlemci ve depolama gibi teknolojileri de üretiyor.

Güney Koreli üretici çoğu rakibine çeşitli bileşenleri sağlarken, kısa süre önce oldukça ses getirecek bir teknolojiyi daha duyurdu. Akıllı telefonlarda hızı ileri seviyeye taşıyacak UFS 4.0 teknolojisi resmen duyuruldu.

UFS 4.0 İLE VERİ İLETİMİ ÇOK DAHA HIZLI

Piyasada halihazırda UFS 3.1 depolama seçeneği bulunurken, Samsung bunun halefini de tanıttı. UFS 4.0 olarak adlandırılan depolama teknolojisi, özellikle Android telefonların performansında ciddi bir artış sunacak.

UFS NEDİR?

Kısaca bahsedecek olursak UFS ya da diğer adıyla Evrensel Flash Depolama; Android telefon, tablet ve daha pek çok taşınabilir teknolojinin bel kemiğidir. Diğer flash depolama birimlerine göre hızlı olmasının yanı sıra, yükleme süreleri ve üst düzey işlemcilerle karşı konulamaz bir performans sunuyor.

Samsung, UFS 4.0 depolamayı duyurdu:Gelişmiş veri aktarım hızına sahip

Samsung'un duyurmuş olduğu UFS 4.0 teknolojisi, önümüzdeki dönemlerde piyasaya sürülecek pek çok amiral gemisi telefonda yer alacak. Şirket bunu ilk olarak Galaxy Z Flip 4  ve Z Fold 4 modelleriyle piyasaya çıkabilir. Ancak kesin gözüyle bakılırsa Galaxy S23 serisinde UFS 4.1 depolama kesinlikle yer alacaktır.

UFS 3.1'e kıyasla daha gelişmiş veri aktarım hızına sahip UFS 4.0; şerit başına 23,2 Gb/sn'lik maksimum veri aktarımı sunuyor. Önceki nesle göre Samsung, 4.0'ın iki kat daha hızlı veri aktarımının gerçekleştiğini iddia ediyor. Ayrıca Koreli üretici 5G'li telefon, AR ile VR gibi sanal teknolojilerin işlemesini sağlayacağının da altını çizdi.

7.Nesil V-NAND teknolojisiyle donatılan UFS 4.0, 4,200 MB/sn veri okuma ile 2,800 MB/sn de sıralı yazmayı destekliyor. Güç verimliliği açısından da yine bu teknolojiyi ön plana çıkaran özellikler bulunuyor.

YÜZDE 46 DAHA İYİ

Samsung, yeni depolama teknolojisinin 3.1'den yüzde 46 daha iyi olduğunu belirtti. Tanıtım sırasında firma, bir sonraki akıllı telefonun mA başına 6MB/s sıralı okuma hızıyla daha da uzun bir kullanım ömrüne sahip olabileceğini ifade etti.

Ek olarak yeni teknolojinin JEDEC standart spesifikasyonuna dayandığını söyleyen Samsung bunun; AR, VR ve hatta otomotiv uygulamalarında kullanılmasının yanı sıra, gelecek amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılmak üzere ayarlandığını kaydetti. 

UFS 4.0, 2022'nin üçüncü çeyreğinde seri üretime girecek. 1 TB kapasiteye kadar satılması beklenen depolamanın, gelecek amiral gemisi modelleriyle karşımıza çıkması bekleniyor. 

Kaynak: Samsung-Sammobile-9toGoogle
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...