Tgrt Haber
11 Mart 2022 21:55 - Güncelleme : 11 Mart 2022 22:31

Bayraktar AKINCI B TİHA irtifa rekoruna uçtu: Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bayraktar, ‘AKINCI B ait olan irtifa rekorunu az önce kırılmış. Milli ve özgün tasarım bir hava aracıyla çıkılmış en yüksek irtifaya çıktı. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.' dedi.

Bayraktar AKINCI B TİHA irtifa rekoruna uçtu: Selçuk Bayraktar müjdeyi verdi

Bayraktar TB2 ve TB3’lerin sıkça adından söz ettirmesi sonrası Türkiye savunma sanayide gözde ülke oldu. Türkiye’ye büyük müjde AKINCI TİHA’lardan gelmişti. AKINCI TİHA’nın serisi AKINCI TİHA B gökyüzüyle buluştu. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 'Bayraktar AKINCI TİHA için 2 ülke ile ihracat sözleşmesini tamamladık.' demişti.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise Twitter hesabından, "Kendi sınıfında dünyadaki en güçlü ve muharebe kabiliyeti en yüksek Taarruzi İnsansız Hava Aracı. Bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.'' demiş ve AKINCI TİHA C’nin geleceğini duyurmuştu.

AKINCI B REKOR KIRDI

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından AKINCI B ile ilgili yeni açıklama yaptı. Selçuk Bayraktar, ‘AKINCI B ait olan irtifa rekorunu az önce kırılmış. Milli ve özgün tasarım bir hava aracıyla çıkılmış en yüksek irtifaya çıktı. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. AKINCI -B bugün sadece kendi rekorunu kırmakla kalmadı, yerli tasarım bir uçakla ulaşılan Türkiye irtifa rekorunu da kırdı!’ dedi.

40.170 FEET’E ÇIKTI

Kar, kış demeden Çorlu’da test uçuşlarına devam eden Bayraktar AKINCI B, farklı irtifalarda gerçekleştirdiği testlerin ardından 40.170 feet yüksekliğe çıktı. Bayraktar AKINCI B, böylece yerli ve milli bir hava aracının çıktığı en yüksek irtifaya ulaşmış oldu.

ESKİ REKOR DA AKINCI’YA AİT

29 Ağustos 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle envantere giren Bayraktar AKINCI TİHA, 8 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirdiği uçuş testinde 38.039 feet yüksekliğe çıkarak havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırmıştı. Bayraktar AKINCI TİHA’lar hâlihazırda güvenlik güçlerimiz tarafından aktif olarak operasyonel görevlerde kullanılıyor. Şu ana kadar güvenlik güçleri envanterine 6 adet Bayraktar AKINCI TİHA girdi.

https://twitter.com/Selcuk/status/1502320144852389889

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...