Tgrt Haber

Selçuk Bayraktar’dan dikkat çeken açıklamalar: ‘ABD ve İsrail ‘ilk biz olacağız’ açıklamalarında bulunmuş

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ağustos 2023 15:39 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 15:43
teknofest,selçuk bayraktar

Savunma sanayi alanında Türkiye emin adımlarla ilerlerken, yerli ve milli projeler de adını dünyaya duyurmayı başardı. TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yolda olan projeler de dahil olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu.

Savunma sanayinde artık adını dünyaya duyuran Türkiye, İHA, SİHA ve daha birçok milli teknolojileriyle büyümesini sürdürüyor.

TEKNOFEST ise bu projelerin sergilendiği en büyük fuar alanlarından biri. Her yıl birçok ilde düzenlenen ve yüz binlerce vatandaşa ev sahipliği yapan bu festivalde, son olarak KIZILELMA gibi yeni projeler de sergilendi. TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, gerek TEKNOFEST gerekse yolda olan projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘İSRAİL VE ABD, İLK BİZ OLACAĞIZ DİYOR’

Anadolu Ajansı’nın sorularını cevaplayan Bayraktar, TEKNOFEST'in ilk yıl 500 bin ziyaretçi ağırladığını, 2023'te rekorlar kırarak dünyanın açık ara en büyük teknoloji etkinliği olduğunu vurgulayan Bayraktar, sadece teknoloji yarışmalarına 1 milyondan fazla öğrencinin başvurduğunu söyledi.

Selçuk Bayraktar’dan dikkat çeken açıklamalar: ‘ABD ve İsrail ‘ilk biz olacağız’ açıklamalarında bulunmuş

Bu yıl 7’incisi düzenlenen TEKNOFEST’in artık bir tutku haline dönüştüğünü belirten Bayraktar, sözlerine KIZILELMA, TB3 ve seyir füzeleriyle devam etti:

TB3’ÜN İLK UÇUŞU İÇİN GÜN SAYILIYOR

Gündemde bulunan ve merakla beklenen projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, TB3'ün ilk uçuşu için gün saydığını söyledi.

Bayraktar, "TB3, dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Biz projeyi duyurduktan hemen kısa süre sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden ve İsrail'den benzer alanda çalışan kurumlardan 'İlk biz olacağız' diye açıklamalar geldi.

Yarış halen daha devam ediyor. Tabii ilk uçuşla bitmiyor, ondan sonra gemiye, TCG ANADOLU'ya inip-kalkması gerekiyor. O yüzden Bayraktar TB3'ü azami gayretle ilk uçuşa ve sonraki aşamalarına hazırlıyoruz. Bayraktar KIZILELMA'nın da geliştirme faaliyetleri devam ediyor. İnşallah 2024'te üretime hazır hale gelmiş olacak ve üretime başlayacağız." dedi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa25 Ağustos 2023 06:24

Masaallah Allah c.c yar ve yardımcınız olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...