Tgrt Haber
08 Şubat 2022 12:46

Sosyal medya bunu konuşuyor: Zuckerberg, metaverse'ü Simpsons'tan çaldı

Otuz yılı aşkın bir süredir yayınlanan animasyon durum komedisi The Simpsons kehanetlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez metaverse yani sanal evreni tahmin ettiği ileri sürüldü.

The Simpsons, 1989'dan beri yayınlanıyor.
The Simpsons, 1989'dan beri yayınlanıyor.

The Simpsons isimli animasyonun bölümlerinde yer alan sahneler ve senaryosu pek çok kez gündem oldu. Daha önce dizinin Donald Trump'ın başkanlığını ve COVID-19 pandemisini tahmin ettiği ileri sürüldü. Hatta dizinin hayranları, Yunanistan'ın borç temerrüdü, kripto paralar, ABD'deki Kongre Binası işgali, Beyrut patlaması gibi onlarca olayın dizide temsil edildiğini söyledi. 

Simpsons hayranları bu kez de metaverse’ün yükselişinin dizide yıllar önce işlendiğini söylüyor. Peki, metaverse nedir? İlk olarak kısaca bu kavramı açıklayalım. Metaverse kısaca insanların sanal gerçeklik kulaklıkları, artırılmış gerçeklik gözlükleri, akıllı telefon uygulamaları veya diğer cihazları kullanarak birlikte vakit geçirebileceği, birbirine bağlı sanal topluluklardan oluşan bir dünya.

SIMPSONS, METAVERSE BENZERİ DÜNYAYI GÖSTERDİ

Metaverse, geçtiğimiz yıl Facebook’un adını Meta olarak değiştirip, metaverse çalışmalarını açıklayan Mark Zuckerberg’in sayesinde popüler hale geldi. Ancak son günlerde sosyal medyada yer alan paylaşımlara göre, Simpsons dizisinde metaverse 10 yıldan fazla bir süre önce işlendi.

Sosyal medya bunu konuşuyor: Zuckerberg, metaverse'ü Simpsons'tan çaldı

İlk olarak 2011'de yayınlanan 23. Sezon Bölümü Holidays of Future Passed, Lisa Simpsons'ın 'ultra net' isimli evrenin içine girdiğini gösteriyor. Lisa’nın sanal gerçeklik dünyasına oldukça benzeyen sahnelerde sürükleyici bir çevrimiçi dünyada etkileşime geçtiği görülüyor.

Sosyal medya bunu konuşuyor: Zuckerberg, metaverse'ü Simpsons'tan çaldı

Dizinin metaverse'ün her ayrıntısını tahmin ettiğini söylemek oldukça zor ancak yine de Mark Zuckerberg’in işaret ettiği sanal evrenden farklı değil. Bu yüzden dizinin yeniden gündem olmasıyla sosyal medya kullanıcıları, Mark Zuckerberg’in metaverse fikrini Simpsons’dan çaldığını iddia etti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...