Tgrt Haber
25 Şubat 2022 11:59 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 12:04

Sosyal medya devlerinden Ukrayna'lı kullanıcılara güvenlik çağrısı

İki gündür aralıksız devam eden Ukrayna- Rusya savaşı için sosyal medya devleri de harekete geçti. Kullanıcı bilgilerinin korsanlar tarafından ele geçirmesini engellemek isteyen Facebook ve Twitter, güvenlik çağrısında bulundu.

Sosyal medya devlerinden Ukrayna'lı kullanıcılara güvenlik çağrısı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hız kesmeden devam ederken, sosyal medya devleri de orada yaşayan vatandaşların güvenliği için adımlar atmaya başladı. Meta’ya ait Facebook ve Twitter, Ukraynalı vatandaşların profillerini kilitlemeler için çağrıda bulundu. 

Facebook’un sahibi Meta,Ukrayna savaşını yakından takip ediyor ve bunun içinde gerekli önlemlere başvuruyor. Şirket, yakın zamanda özel bir operasyon merkezi kurdu ve ülkedeki kullanıcıların sosyal medya profillerini kitlemelerine olanak tanıyan özelliği kullanmaları için tavsiyelerde bulundu.

FACEBOK VE TWITTER’DAN PROFİL KİLİTLEME ÇAĞRISI

Facebook ve Twitter, kullanıcı güvenliği için önemli bir özelliğe sahip.. Ukrayna’daki vatandaşların da bu özellikten faydalanması gerektiğini belirten sosyal medya devleri, profil kilitleme konusunda kullanıcıların bilgilerini gizlemelerini öneriyor.

Facebook güvenlik politika başkanı Nathaniel Gleicher, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; Ukrayna'daki kullanıcıların, başkası tarafından profil resimlerini indirmelerini veya paylaşmalarını, ya da zaman çizelgelerindeki gönderileri görmelerini önlemek için profillerini tek bir tıklamayla kilitleyebilecekleri bir özelliğe sahip olduklarını açıkladı. Kullanıcılar profil kilitleme yaparak gönderi ve medyalarını diğer hesaplardan gizleyebilir. 

Öte yandan Twitter, kullanıcıların tweetlerinin gizli olduğundan emin olmaları ve hesaplarını devre dışı bırakmaları konusunda ipuçları yayınladı. Ayrıca şirket bu ipuçlarını; İngilizce, Rusça ve Ukraynaca dillerinde tweetledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...