Tgrt Haber
24 Mart 2022 12:43 - Güncelleme : 24 Mart 2022 13:07

Bayraktar SİHA ve AKINCI TİHA'lardan sonra Türkiye'ye bir müjde daha: Süpersonik İHA geliyor

Bayraktar TB2, AKINCI TİHA ve KIZILELMA ile dünyanın gözdesi haline gelen Türkiye, milli imkanlarla hamlelerine devam ediyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nden Türkiye'ye müjde verildi. Milli imkanlarla Süpersonik İHA (İnsansız Hava Aracı) geliştirildi. Geliştirilen Süpersonik İHA, kritik görevler üstlenerek çeşitli hava araçlarından atılabilecek.

Editör: Murat Makas / Kaynak: SavunmaSanayiST
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), bir süredir Süpersonik İnsansız Hava Aracı geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyordu. Beklenen haber geldi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), bir süredir Süpersonik İnsansız Hava Aracı geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyordu. Beklenen haber geldi.

Milli teknoloji hamlesi ve savunma sanayide uzun yol kat eden Türkiye dünyanın radarına girdi. Bayraktar TB2, TB3’ler, AKINCI TİHA, Bayraktar KIZILELMA gibi silahlarıyla adından söz ettiren Türkiye; havada, karada ve denizde hatta deniz altında milli imkanlarla askeri ürünleri geliştirmeye devam ediyor. Ukrayna’nın Rusya işgaline karşı en büyük gücü olarak ön plana çıkan TB2’lerin peşinden AKINCI TİHA B, C serilerinin müjdesi verilmişti.

Türk savunma sanayisinin tank sınıfındaki ilk ihracatı olan Kaplan MT orta sınıf tankta teslimatların başladığı bildirilmişti. Milli Savunma Bakanlığı yeni açıklamasında, "Deniz Kuvvetlerimiz bünyesinde görev yapacak olan milli imkanlarla geliştirilen 2 adet ANKA-S ve 1 adet AKSUNGUR İHA’nın envantere girdiğini belirtti.

KRİTİK GÖREVLER ÜSTLENECEK

Dünya basınına çok sık konu olan Türkiye’nin milli askeri ürün hamlesine bir yenisi daha eklendi. SavunmaSanayiST / Anıl Şahin’in haberine göre, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, milli imkanlarla Süpersonik İHA (İnsansız Hava Aracı) geliştirildi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), bir süredir Süpersonik İnsansız Hava Aracı geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyordu.

ŞİMŞEK Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi üzerinden geliştirilen Süpersonik İHA, kritik görevler üstlenecek.

İLK RESMİ TANITIM

Süpersonik İHA, TUSAŞ tarafından çıkarılan ‘Sınırlı Aşmak’ adlı kitapta resmi olarak ilk kez tanıtıldı. Süpersonik İHA; elektronik-taarruz, elektronik-destek ve sahte hedef gibi birçok kritik görevi icra edebilecek. En önemli görevi ise ‘Sahte Hedef’ olacak. Bu doğrultuda Süpersonik İHA için özel algoritmalar ve faydalı yükler geliştiriliyor.

SÜPERSONİK İHA'LARIN ÖZELLİĞİ

ŞİMŞEK’e kıyasla bile oldukça ince olan Süpersonik İHA, kıç tarafında mini bir turbojet motora sahip. Yaklaşık 3 metre uzunluğundaki Süpersonik İHA, adında da anlaşılabileceği üzere 1+ Mach hıza ulaşabiliyor.

ANKA ve AKSUNGUR gibi insansız hava araçları ile farklı hava platformlarından atılabilecek Süpersonik İHA’nın test faaliyetleri, halihazırda devam ediyor. İHA’nın kontrolü, ANKA ve AKSUNGUR İHA’ların yer kontrol istasyonu (YKİ) üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Hatırlanacağı üzere TUSAŞ, kısa süre önce ŞİMŞEK Hedef Uçağı’nı da harp başlıklı şekilde hava platformlarından atılabilir hale getirmişti.

Çalışmalar sonucunda Süpersonik İHA, özellikle düşman hava savunma sistemleri ve elektronik-harp unsurları için ‘sahte hedef’ rolü oynayabilecek. Bu, düşman hava savunmasının bastırılması ve imhası (SEAD/DEAD) görevleri için de kritik öneme sahip.

Kaynak: SavunmaSanayiST
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...