Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 15:22 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 17:13

Bayraktar TB2’ye bir talip daha: Görüşmelere başlandı, her an onay verilebilir!

Dünyanın gözünü üzerine çeken Bayraktar TB2 için bir ülke daha sıraya girdi. Savunma Sanayii’nin öne çıkan SİHA’sı için Arap ülkesinden Baykar’a teklif geldi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Yenişafak
Bayraktar TB2’ye bir talip daha: Görüşmelere başlandı, her an onay verilebilir!
baykar,tb2

Türkiye, hatta dünyanın en güçlü SİHA’larından TB2’nin talipleri artıyor. Onlarca ülke yerli SİHA için anlaşma sağlarken, şimdi ise sıraya Arap ülkesi girdi.

Yenişafak’ın haberine göre, Suudi Arabistan Kral Abdülaziz, Bilim ve Teknoloji Kuruluşu (KACST) Suudi Arabistan'da yerel olarak farklı tipte insansız hava araçlarının geliştirilmesi için Türk şirketi Baykar Teknoloji ile görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.  

SUUDI ARABISTAN’DAN BAYKAR’A TEKLİF

Kara, hava ve deniz sektöründe yerel olarak farklı türde askeri teçhizat ve üretmek isteyen Suudi Arabistan, savunma sanayisinde önemli adım atmak için büyük bir program başlattı.

Bayraktar TB2’ye bir talip daha: Görüşmelere başlandı, her an onay verilebilir!

TÜRK İHA’LARINI KENDİ ÜLKELERİNDE ÜRETMEK İSTİYORLAR

Raporlara göre Suudi Arabistan'ın amacı, 2030 yılına kadar askeri teçhizat harcamalarının yüzde 50'sinden fazlasını yerli hale getirmek. Bu nedenle Suudi yetkililer, tüm dünyanın ilgisini çeken Türk S/İHA'ları ile ilgili de yerel üretim yapmak için girişimlerde bulundu. Suudi yetkililer, Türk İHA'larının yerel üretimi için Baykar Teknoloji'ye teklif yaptı.

BAYKAR, İDDİALARA CEVAP VERMEDİ

Suudi Arabistan’ın Baykar’a gönderdiği teklifle ilgili detaylar açıklanmaz iken, konuya ilişkin Baykar Teknolojiden’de resmi bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Yenişafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...