Tgrt Haber
18 Şubat 2022 11:24 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 11:31

Teknoloji meraklısı vatandaş, sudan elektrik üreten cihaz geliştirdi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan bir vatandaş, teknoloji merakıyla da sudan elektrik üreten cihaz geliştirdi. Ayrıca cihazın patenti için başvuruda da bulundu.

53 yaşındaki vatandaş, sudan elektrik üreten cihaz geliştirdi.
53 yaşındaki vatandaş, sudan elektrik üreten cihaz geliştirdi.

Malatya'da yaşayan teknoloji meraklısı vatandaş, üç yıldır üzerine çalıştığı yeni cihazını geliştirmeyi tamamladı. Sudan elektrik üretimi için kolları sıvayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz, bu projesinde sona geldi ve patent başvurusunda bulundu.

Cihazı için gerekli kurumlara başvuruda bulunan Mehmet Yılmaz, gelecek cevap için gün sayıyor. Patentin onaylanmasını merakla bekleyen Yılmaz, söz konusu buluşu için 3 yıl emek verdi.

SUDAN ELEKTRİK ÜRETEN CİHAZ, PATENT ONAYI BEKLİYOR

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Haci Abdi Mahallesi'nde yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz, küçük yaşlardan beri teknolojiye meraklı. Yılmaz'ın teknolojiye merakı, onu sudan elektrik üreten bir cihaz yapmaya yöneltti. Yıllar önce gerçekleştirmek istediği cihaz için kolları sıvayan Yılmaz, üç yıl içerisinde cihaz tasarladı ve patenti içinde başvuruda bulundu.

Teknoloji meraklısı vatandaş, sudan elektrik üreten cihaz geliştirdi

Teknoloji meraklısı vatandaş, sudan elektrik üreten cihaz geliştirdi

Teknoloji meraklısı Mehmet Yılmaz, konuyla alakalı ''Bu tür şeylere merakım var. Daha önce de akarsularda elektrik üretim denemelerini yapmıştım. Akarsularda elektrik üretiminin kesin çözüm olmadığını düşündüm. Herkesin işine yarayabilecek her yerde olabilecek bir sistem düşündüm. Bu aklıma geldi ve bu cihazı tasarladım” dedi. Tasarladığı buluşu hayata geçiren Yılmaz ayrıca sudan elektrik ürettiği cihazı için, Tamamen kendi kafamda tasarlayarak yaptım. Yapımı 3 yıl sürdü ve maliyeti ise metal fiyatına göre değişiyor. Kapasitesi büyüdükçe elektrik de o oranda büyük olacak” ifadelerini de sözlerine ekledi. Yılmaz, projesi için şu an kurumlardan gelecek güzel haberleri bekliyor.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...