Tgrt Haber

Tesla araba otoyolda kilitlendi, sürücüsü 'bir daha kullanmam' deyip isyan etti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
27 Ocak 2024 15:07 - Güncelleme : 27 Ocak 2024 19:46
Tesla araba otoyolda kilitlendi, sürücüsü 'bir daha kullanmam' deyip isyan etti
tesla,elektrikli otomobil

Bir Tesla kullanıcısı, Model 3'ünün aniden durup kilitlenmesi sonucu yaşadığı panik dolu anıları paylaştı. Aracın şarjının yüzde 60 olduğu sırada meydana gelen olay, Tesla'nın servis merkezinin eksik bir parçayı değiştirmesiyle çözüldü.

Tesla kullanıcısı James Hanna, Model 3'ünün bir otoyolun ortasında aniden durup kaldığı bir deneyimini paylaştı. Hanna, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne yaptığı şikayette, aracın tamamen kilitlendiğini ve direksiyonun dahi çevrilemez hale geldiğini bildirdi.

Olay eylül ayında meydana geldiğinde, Tesla'ya 1 yıldan fazla bir süredir sahip olduğunu belirten Hanna, olay esnasında arabanın şarjının yüzde 60 seviyesinde olduğunu ve 27 bin mil (yaklaşık 43 bin kilometre) yol kat etmiş olduğunu belirtti.

KAPILARINİ BİLE AÇAMADI, ÇARESİZ KALDI

Hanna ifadesinde, aracın birkaç saniye boyunca bip sesi çıkardıktan sonra aniden durduğunu, kendisi de tehlikede olduğunu hissederek panik atak geçirdiğini söyledi. Araçtan indikten sonra ise geri binemediğini, çünkü elektrikle çalışan kapıların bir türlü devreye girmediğini kaydederek şöyle dedi:

"Ne yapacağımı, nasıl güç elde edeceğimi ya da yeniden başlatacağımı bulmaya çalışıyordum ve tüm bu süre boyunca birinin arkama çarpmasından endişeleniyordum."

Tesla'nın uygulamasındaki bir servis merkezi temsilcisi, aracın günlüklerini incelediklerini ve eksik olan sağ karoser kontrolcüsünün aracın kapanmasına neden olduğunu belirlediklerini açıkladı. Bu durumun araca yeterli gücü sağlayamaması sonucunda aracın kapandığı belirlendi. Şikayet metni, servis merkezinin soruna neden olan parçayı değiştirdiğini gösterdi.

TESLA'DAN VAZGEÇTİ

Hanna, aracın garanti kapsamında tamir edildiğini ancak bu deneyimin kendisini Model 3'ü kullanmaktan caydırdığını ifade etti. Olay sonrasında aracını kiraya verdiğini ve kullanmayı bıraktığını da ekledi.

Hanna'nın yaşadığı olayın bir istisna olmadığını belirten Charlotte'daki bir yerel haber kaynağı, Tesla kullanıcılardan benzer birçok şikayet aldıklarını bildirdi. Geçtiğimiz yıl İngiltere'de bir Tesla'nın yolu kapatmasıyla benzer bir durum yaşanmış, araç trafikte 9 saatten fazla süreyle kilitlenmişti.

Kaynak: Business Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
TC vatandaşı28 Ocak 2024 12:16

Elektrikli arabalar zor tutar, heryerde ve herkesin kullanacağı makina değil.

Sonraki Haber Yükleniyor...