Tgrt Haber
21 Şubat 2022 14:32 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 14:38

Tesla otomobillere ''ters çağırma'' özelliği geliyor: Kendi kendini park edebilecek

Tesla, otomobilleri için yeni bir yazılımı test ediyor. Kullanıcının işini kolaylaştırmayı hedefleyen şirket, ''Ters Çağırma'' özelliği ile araç parkını ileri bir seviyeye çıkaracak.

Tesla, otomobilleri için yeni park özelliğini test ediyor.
Tesla, otomobilleri için yeni park özelliğini test ediyor.

Elektrikli otomobilin lüks markalarından Tesla, yazılım tarafında araçlarına zengin özellikler eklemeye devam ediyor. Autopilot ile ön plana çıkan Tesla, yakında çok önemli bir yeniliğe daha sahip olacak.

Tesla, elektrikli otomobillerinin otomatik olarak park edilebileceği bir özelliği test ediyor. ''Ters Çağırma'' ismindeki özellik, aracın kendi kendini park etmesine olanak tanıyacak.

TESLA'YA KENDİ KENDİNE PARK ÖZELLİĞİ GELİYOR

Tam Kendi Kendine Sürüş işlevinin (FSD) bir parçası olan ''Ters Çağırma'', araçlardaki mevcut ''Akıllı Çağrı'nın'' tersi olarak işlev görecek. Bilindiği üzere ''Akıllı çağırma'' işlevi, araç sahibi park yerine dönemediğinde, aracın kendi kendine sahibinin bulunduğu yere gelmesini mümkün kılıyordu.

Tesla otomobillere ''ters çağırma'' özelliği geliyor: Kendi kendini park edebilecek

Ancak Tesla, ''Ters Çağırma'' adı verilen yeniliğiyle park konusunda fark yaratacak. Elon Musk'ın otomobil şirketi, sürücünün talimatıyla arabanın kendi kendini park etmesine olanak tanıyacak. Bu sayede park işlevi de bir hayli kolaylaşacak.

Özelliğin tam olarak ayrıntısı açıklanmadı, ancak sızdırılan bilgilere göre Tesla'nın test ettiği ''Ters Çağırma'', kapıya en yakın, alışveriş sepetinin yakınındaki geri dönüşüm ve park yerinin sonu gibi komutlara sahip olacak. Bu özelliğin Autopark ile aynı olmadığını da belirtmekte fayda var. Zira Autopark, sürücü arabada iken kullanılabilen bir park özelliğidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...