Tgrt Haber
25 Ocak 2022 10:14

Tesla resmen Türkiye pazarına girdi: İş ilanları da yayınlandı

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, Türkiye pazarı için hazırlıklara başladı. Çeşitli bölgelerde şarj istasyonları için kolları sıvayan şirket, yakında Türkiye'de araç satışına başlayacak.

Tesla resmen Türkiye pazarına girdi: İş ilanları da yayınlandı
Tesla Türkiye,Tesla

Otomobil devi Tesla, ivmeyi artırdı ve son iki yılda gözle görülür derecede büyüme gösterdi. Özellikle Amerika ve Çin pazarında satışlarını en çok gerçekleştiren Tesla, şimdi Pazar payını genişletmek için Türkiye’ye de giriyor. 

Kısa süre önce Tesla, ülke işlerinden sorumlu olmak üzere Kemal Geçer’i genel müdür olarak atadı. Bu da Tesla’nın artık Türkiye pazarında da satışlar yapacağını ortaya koyuyor. Buna ek olarak ABD’li şirket, Türkiye’de iş ilanları da yayınlamaya başladı.

TESLA ARTIK TÜRKİYE’DE

Elon Musk’ın şirketi Tesla, elektrikli otomobil alanında lider konumda. Ürettiği spor ve SUV tipi araçları geniş bir kitleye sunan şirket, geçtiğimiz yıl ileri seviyede bir artış gösterdi. Resmi verilere göre Musk’ın sahibi olduğu firma, 2021 yılında toplam 936.000 araç teslim etti ve 2020’ye kıyasla yüzde 87 daha fazla satış performansı sergiledi.

Tesla resmen Türkiye pazarına girdi: İş ilanları da yayınlandı

Tesla şu anda Türkiye, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve diğer ülkeler de dahil olmak üzere pek çok ülkede, şarj istasyonları kurmaya başladı. Ancak Tesla’nın Türkiye’deki satış hedeflerine dair henüz bir ayrıntı bulunmuyor. 

Diğer yandan Türkiye’de, 2021 yılında en çok satan üç modelin tamamı içten yanmalı motorlara sahip modeller. Raporlara göre Fiat Egea, Toyota Corolla ve Renault Clio en çok satan araçlardan ilk üçü. Elektrikli araç bakımından Türkiye’ye, 2021 yılında sadece 4.000’e yakın araç satıldı. 2020 de ise bu rakam sadece 1600’dü. Ancak Tesla’nın ülkeye girmesiyle birlikte elektrikli araçların toplam 7-8 bin kullanıcıya ulaşması bekleniyor. 

İŞ İLANLARI YAYINLANDI

İş ilanlarını genellikle kendi internet sitesinden yayınlayan Tesla, kısa süre önce Türkiye’de de ilanlar yayınlamaya başladı. Şu anda bu ilanlar; mağaza müdürü konumunda çalışacak kişiler için geçerli. Ancak yakın zamanda diğer departmanlarda açılacaktır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...