Tgrt Haber
27 Haziran 2021 17:28

Tesla'da güvenlik açığı: 285 bin aracı geri çağırıyor

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli araç şirketi Tesla, Çin’e gönderilen ve kullanımda olan 285 bin aracı geri çağırdı. Yapılan açıklamada, araçların güvenlik tehlikesi olabileceği söylendi.

Tesla'da güvenlik açığı: 285 bin aracı geri çağırıyor
Tesla,Elon Musk,SpaceX

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, Çin’de  kullanılan 285 bin aracın geri çağrılacağı açıkladı.Yapılan açıklamada, Tesla’nın Çin’de yaklaşık 285 bin elektrikli aracın hız sabitleme sorunu yaşadığı ve bunun çok tehlikeli sonuçlar doğura bileceği açıklandı.
Hız sabitleme özelliğinin, beklenmedik bir durumda aniden hızlanmasına neden olabileceği ve güvenlik tehlikesi oluştura bileceği belirtildi.

TESLA: GÜVENLİK TEHLİKESİ VAR

Çin sosyal medya platformu Weibo'da bir mesaj yayınlayan Tesla, "Özel durumlarda potansiyel güvenlik tehlikeleri var" dedi. Çin'in piyasa düzenleyicisi ise yaptığı açıklamada Tesla’nın Çin’de üretilen 211 bin 256 Model 3 Sedan, 38 bin 599 Model Y kompakt crossover ve ithal edilen 35 bin 665 Model 3’ü kapsadığı belirtildi.

Tesla'da güvenlik açığı: 285 bin aracı geri çağırıyor

SON 19 AYDA ÜRETİLEN ARAÇLARI KAPSIYOR

Tesla ayrıca geri çağırmanın Aralık 2019 ile Haziran 2021 dönemi arasında üretilen araçları kapsadığını da sözlerine ekledi. Şirket, araçlardaki seyir kontrol yazılımını uzaktan yükseltmeyi planladığını ve bunun da araç sahiplerini arabalarını servise götürme zahmetinden kurtaracağını söylerken, sorunları uzaktan tamir edilemeyen kişilerle iletişime geçileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...