Tgrt Haber
18 May 2022 00:07 - Güncelleme : 18 May 2022 00:24

Hisarcıklıoğlu: TOGG 2023’ün ilk üç ayında trafiğe çıkmış olur

29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla TOGG fabrikasının açılışının gerçekleştirileceğini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG'un 2023’ün ilk üç ayında banttan inerek trafiğe çıkacağını söyledi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Araçların tasarımı otomobilseverlerden tam not aldı.
TOGG
Araçların tasarımı otomobilseverlerden tam not aldı.

Türkiye'nin 'ikinci otomobil devrimi' olarak kabul edilen Türkiye'nin otomobil üretim yolculuğunda süreç, giderek hızlanıyor. 29 Ekim tarihinde fabrikasının açılışı gerçekleştirilecek TOGG için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı trafiğe 2023'de çıkacağını söyledi.

2023'DE TRAFİĞE ÇIKMIŞ OLUR

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Tosya Sanayi ve Ticaret Odasının yeni hizmet binasının açılış törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2023 yılının ilk üç ayında otomobilin banttan inerek trafiğe çıkacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Allah nasip ederse 29 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın elleri ile fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk üç ayında inşallah banttan inerek trafiğe çıkmış olur’’ dedi.

60 YILLIK YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL RÜYASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye'nin 60 yıllık yerli ve milli otomobil rüyası yeniden hayat bulurken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde başlayan yatırımcı arayışı kısa sürede tamamlandı. Bu kapsamda, TOGG resmi olarak 25 Haziran 2018'de kurulurken, 1 Eylül 2018'de ise Mehmet Gürcan Karakaş, TOGG'un Üst Yöneticisi (CEO) olarak atandı

TANITIMI 27 ARALIK 2019'DA YAPILDI

27 Aralık 2019'da 'Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması' adıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen tanıtımda 'C-SUV', 'C-Sedan' modellerin özellikleri ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı. Yaklaşık 2 bin davetlinin katıldığı tanıtımda, araçların tasarımı otomobilseverlerden tam not aldı.

Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olarak görülen 'Türkiye'nin Otomobili'nin başlangıçta C segmentinde bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda da model sayısını 5'e çıkarması planlandı. Projede, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...