Tgrt Haber
10 Aralık 2016 12:51

Trump korkusu, internet arşivinin Kanada’da yedeklenmesine yol açtı

İnternet Arşivi, kendini ücretsiz ve herkese açık erişilebilinir online dijital kütüphaneyi kurmaya ve bunun devamını sağlamaya adamış, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Trump korkusu, internet arşivinin Kanada’da yedeklenmesine yol açtı
arşiv,tekno,teknoloji haberleri,

İskenderiye Kütüphanesi yandığında, dünya kültürel bilgi ve tarihe dair önemli bir parçasını kaybetti. İnternet arşivcisi ve archive.org kBrewster Kahle da, Donald Trump rejiminin tam olarak böyle bir felakete sebep olacağını düşündüğünden, ünlü dijital kütüphanesi olan archive.org ‘un bir yedek kopyasını şu an Kanada’da oluşturmakta.

Her seçim döneminde sonuçlardan ötürü hüsrana uğrayan seçmenlerin yaptığı Kanada’ya taşınma şakası artık herkesin malumu. Ancak Kahle’ye göre dijital kitaplar, gazeteler, televizyon yayınları ve websitelerinden oluşan koleksiyonunun yedeğini yeni Kanada serverlarına almak bir şaka değil, aksine zorunluluk.

TechCrunch’a konuşan Kahle “Seçimler anketlerin öngördüğünden beklenmedik bir yöne doğru ilerlemeye başladığında, seçim kampanyası ile alakalı sürece ait kayıtların hepsine sahip olduğundan Televizyon Arşivi’ne Trump’ın internet, konuşma özgürlüğü ve basın özgürlüğü gibi konular hakkındaki pozisyonunu öğrenmek için baktık.” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...