Tgrt Haber
21 Şubat 2022 10:43 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 10:55

Donald Trump, sosyal medya devlerine rakip oldu: TRUTH Social, App Store'da yayınlandı

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump sosyal medya platformlarına savaş açtı. Trump'ın kendi platformu olan 'TRUTH Social'i App Store’da kullanıma sunuldu.

Truth Social, App Store listesindeki ekran görüntülerine göre Twitter'a oldukça benziyor
Truth Social, App Store listesindeki ekran görüntülerine göre Twitter'a oldukça benziyor

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın destekçileri kongre binasını işgal etmişti. Bu tarihlerde olayları alevlendirmek için yaptığı paylaşımlardan sonra Trump’ın Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya hesabı kapatılmıştı.

TRUMP ÇILGINA DÖNDÜ

Sosyal medya platformlarının aldığı bu karar sonrası çılgına dönen Trump, kendi platformunun kuracağını açıklamıştı. Bu açıklamasından sonra aylar önce Donald Trump, kendi sosyal medya platformu TRUTH Social’ı tanıtmıştı.

Truth Social’ın açık kaynaklı platform Mastodon’un neredeyse aynısı olduğu ortaya çıkınca, Trump'ın "Trump Media and Technology Group" isimli şirketine lisans ihlali uyarısı yapılmıştı.

APP STORE'DA YAYINDA

Donald Trump'ın yeni sosyal ağı Truth Social, iOS işletim sistemindeki App Store'da yayınlandı. Truth Social, App Store listesindeki ekran görüntülerine göre Twitter'a oldukça benziyor.

Bir ekran görüntüsünde gösterilen profil sayfası neredeyse Twitter ile aynı ve gönderilerde yanıtlar, retweetler, favoriler ve paylaşım için simgeler var. Ayrıca Twitter’da ünlülere verilen “mavi tik” işareti, Truth Social’da “kırmızı tik” olarak göze çarpıyor.

Sosyal ağın Twitter benzeri tasarımı kesinlikle tesadüf değil. Twitter, Ocak 2021'de kalıcı olarak yasaklanana kadar Trump'ın yıllardır en sevdiği sosyal medya platformuydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...