Tgrt Haber

Kara Kuvvetleri'ne yeni 'NEFER': Yerli sistem için tarih verildi!

16 Nisan 2022 14:12 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 15:06

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, NEFER insansız kule sisteminin testlerinin başarılı şekilde sürdüğünü açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterindeki ZMA'lara entegre edildildiğini belirtti.

Türkiye’nin savunma sanayi sektöründe yerli ve milli teknoloji hamlesi tüm hızıyla devam ediyor. ATAK helikopter, TB2 SİHA başta olmak üzere karadan havaya ve denize kadar Türkiye dört bir yanında kendi teknolojilerini sahaya sürmeye başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katacak NEFER insansız kule sistemi de büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.

Kara Kuvvetleri'ne yeni 'NEFER': Yerli sistem için tarih verildi!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, test aşamasındaki NEFER’e ilişkin son gelişmeleri Twitter hesabından aktardı. Demir, NEFER’in testlerinin başarıyla devam ettiğini ve modernize edilen ZMA'ların 2022’nin ikinci yarısından itibaren Kara Kuvvetleri’ne teslim edilmeye başlanacağını duyurdu.

NEFER, ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA TSK'NIN KULLANIMINA GEÇECEK

İsmail Demir açıklamasında, “Zırhlı Muharebe Araçları Modernizasyonu kapsamında, KKK envanterindeki ZMA’ları modern silah sistemleri ve yüksek teknoloji görev ekipmanlarıyla donatıyor, muharebe sahasındaki beka kabiliyeti, durumsal farkındalığı ile vuruş gücü etkinliğini önemli ölçüde artırıyoruz.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1514958604490747912

Bu kapsamda Modernize ZMA’ya entegre ettiğimiz NEFER insansız kule sisteminin testleri başarıyla sürüyor. Modernize ZMA’ları sistem kalifikasyon testlerini tamamladıktan sonra, bu yılın ikinci yarısından itibaren teslim etmeye başlayacağız.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...