Tgrt Haber
25 Şubat 2022 21:03 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 22:39

Türk SİHA sisteminin mimarı Selçuk Bayraktar'dan anlamlı Ukrayna paylaşımı

Rusya'nın ağır saldırıları sonrası Ukrayna savunmaya çekildi. Kiev'e giren Rusya'ya karşı Ukrayna'nın bölgedeki 'vurucu gücü' olarak nitelendirilen Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 SİHA'larla ilgili önemli gelişmeler gündeme geldi. Ukrayna'nın Türk SİHA'larını Rusya'ya karşı kullandığı belirtildi. TB2 SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar'dan işgale ilişkin merakla beklenen açıklama geldi.

Selçuk Bayraktar Ukrayna'ya saldırıları kınadı.
Selçuk Bayraktar Ukrayna'ya saldırıları kınadı.

Rusya, Ukrayna’ya karşı yoğun saldırılarına devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’den art arda patlama sesleri geldi. Ukrayna ordusuna seslenen Vladimir Putin, "İktidarı kendi elinize alın" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise, "Bir bütün olarak Kiev'deyiz, Ukrayna'yı savunuyoruz" dedi.

Zırhlı araç ve tanklarla çeşitli noktalara ulaşan Rusya’ya karşı Ukrayna’nın Türk İHA ve SİHA’larını devreye soktuğu bildirilmişti.

TB 2 SİHA’LAR MERAK EDİLDİ

Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA)’ların bölgedeki durumu merak edildi. Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçisi Sergiy Korsunsky ise, Türkiye'nin insansız hava araçlarının (İHA) etkisine övgüde bulunarak, ülkesinin "hava savunmada mühimmat desteğine" ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin ilk yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin mimarı olan Selçuk Bayraktar’dan merakla beklenen açıklama geldi. Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Bayraktar; ‘’Rusya'nın bağımsız bir ulusun egemenliğini hiçe sayarak hukuksuzca gerçekleştirdiği işgali en sert şekilde kınıyorum. İşgale direnen Türk kardeşlerimizin vatanı Kırım ve Ukrayna'yı destekliyorum.’’ dedi.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

Tam bağımsız, güçlü ve müreffeh Türkiye'nin tek yolunun ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ olduğunu belirten Selçuk Bayraktar, ‘’Dünyada olup bitenler net bir şekilde gösteriyor ki; milli teknoloji ile güçlü ve bağımsız savunma sanayii uluslar için hayati önem taşıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Türk SİHA sisteminin mimarı Selçuk Bayraktar'dan anlamlı Ukrayna paylaşımı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...