Tgrt Haber

Türkiye'de İthalat engeline takılan Çinli otomobil devinden 'PHEV' çözümü

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 10:45 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 10:46
Türkiye'de İthalat engeline takılan Çinli otomobil devinden 'PHEV' çözümü
byd,elektrikli otomobil

Çinli otomobillerin Türkiye pazarına girmesi için şartlar oldukça zor. Bu kapsamda birçok otomobil devi elektrikli otomobillerini ülkemize girdiremezken, BYD ise bu karşılık alternatif bir çözümle engeli aşacak.

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı giderek artıyor. Tesla, Togg ve daha birçok marka en iyi fiyata en iyi otomobilleri kullanıcıyla buluşturmak için kıyasıya mücadele içerisinde. 

Bunlardan biri de BYD. Son dönemde ülkemizde adından söz ettiren firma, ithalat engeli nedeniyle yeni bir sorunla boğuşuyor. Ancak buna karşılık alternetif bir çözüm var. Marka, elektrikli araçlarını Türkiye'ye getiremese de ek olarak engeli şimdilik PHEV ile aşacak.

BYD, İTHALAT ENGELİ NEDENİYLE HİBRİT SATACAK

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre BYD, ülkemizdeki ithalat yasaları gereği şimdilik elektrikli araç satışı yapamayacak. Ancak engeller kalkana kadar hibrit modellerin satışı olacak. Peynirci'nin tam açıklamaları ise şöyle:

-Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Çinli BYD, birçok marka ve model gibi Türkiye’de 29 Aralık’ta yürürlüğe giren, ‘Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’e takıldı. 
-Sektörü karıştıran tebliğle Gümrük Birliği ve STA ülkeleri dışından elektrikli otomobil getiren marka ve distribütörlere hali hazırdaki yetkili servisleri dışında 20 adet kendine ait servis açma zorunluğu getirmesi, Çinli BYD’nin yönünü elektrikten şarjlı hibrite çevirmesine sebep oldu.
-Çinli marka tebliğle ilgili detaylar belli oluncaya kadar elektrikli otomobil yerine Türkiye’ye şarjlı hibrit (PHEV) modelleri getirecek. 
-Normalde ilk çeyrekte D-SUV sınıfındaki başarılı modeli Seal U’nun elektrikli versiyonunu getirmeyi planlayan BYD Türkiye, bu engel nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde (haziran) Seal U’nun şarj edilebilir hibrit versiyonunu satışa sunacak. 
-Avrupa'da ilk kez Türkiye'de satışa sunulacak PHEV modelin iç ve dış tasarımında %100 elektrikli modelle ön tampon dışında fark yok. Sadece elektrikli motora ilave olarak 4 silindirli 1.5 lt benzinli motor yer alıyor.
-Şarj edilebilir model sadece elektrikli motorla ortalama 80 km menzile sahip.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...