Tgrt Haber

Twitter CEO'sundan şaşırtan açıklama: "Kendimizi aştık"

11 Temmuz 2023 13:45 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 13:47
Twitter CEO'sundan şaşırtan açıklama: "Kendimizi aştık"
twitter,threads,elon musk,instagram

Twitter'ın çiçeği burnunda CEO'su Linda Yaccarino, sosyal medya platformunun Şubat ayından bu yana en yüksek kullanım süresine ulaştığını iddia etti.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads'i kullanıma sunduktan sonra kısa süre içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Zuckerberg'in bu hamlesi sonrası kullanıcılar Threads'e akın etmişti ve Twitter'ın günlük trafiğinde de ciddi düşüş gözlemlendiği ortaya çıkmıştı.

Fakat Twitter'ın çiçeği burnunda CEO'su Linda Yaccarino'ya göre, tam tersi yaşanıyor. Elon Musk tarafından Mayıs ayında bu göreve getirilen Yaccarino, paylaştığı tweette Meta'nın yeni uygulamasına rağmen, Twitter'ın kendini aştığını ve geçen hafta en yüksek kullanım süresine ulaştığını ifade etti.

"SADECE BİR TWİTTER VAR"

Yaccarino, paylaştığı tweette "Sizi bir ileti dizisinde asılı bırakmak istemem… ama Twitter, gerçekten kendinizi aştınız! Geçen hafta Şubat ayından bu yana en yüksek kullanım günümüzü yaşadık. Sadece BİR Twitter var. Biliyorsunuz. Bunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni CEO, en yüksek kullanım süresinin hangi güne geldiğini ve bu veriyi nasıl hesapladıklarını ise açıklamadı. Öte yandan Twitter'ın sahibi Elon Musk, Yaccarino'nun tweetine verdiği yanıtta, "Bu hafta tüm zamanların rekorunu kırabiliriz" diyerek şunları ekledi:

"iOS ve Android tarafından bildirildiği üzere, telefon ekran süresinin günlük kümülatif kullanıcı-saniyesi, oynaması en zor olanıdır. Bence bu hafta tüm zamanların rekorunu kırabiliriz."

https://twitter.com/elonmusk/status/1678512198564421634

Meta'nın Instagram temelli metin uygulaması Threads, yayınlanmasından sonra ilk iki saatte 2 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Saatler sonra kullanıcı sayısı 10 milyona yükselen uygulama, ilk iki gününde 70 milyon sınırını aşmıştı. Ardından da Zuckerberg'in açıklamasına göre sadece 5 gün içinde 100 milyon kullanıcıyı aştı.

Threads, gizlilik politikası nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıma sunulmadı, fakat Meta ile AB'nin uzlaşması durumunda, uygulamanın Avrupalı kullanıcılara da açılacağı ve kullanıcı sayısını katlayarak artıracağı düşünülüyor.

Ayrıca Threads, Instagram'a kıyasla çok basit özelliklere sahip olmasıyla da eleştiriliyor. Örneğin şu anda uygulamada Direkt Mesajlaşma (DM) özelliği bile bulunmuyor. Öte tarafta Twitter, sesli ve görüntülü görüşme özellikleriyle kullanım alanını genişletmeyi hedefliyor. Instagram Başkanı Mosseri'ye göre Threads'in eksikleri kısa sürede giderilecek.

Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...