Tgrt Haber
30 Nisan 2022 16:01 - Güncelleme : 30 Nisan 2022 16:52

Ünlü isimler Twitter'ı satın alan Elon Musk'tan iş istedi

Elon Musk, Twitter yönetiminden memnun olmadığını dile getirdikten sonra yüzlerce iş başvurusu aldı. Sosyal medya devini satın alma anlaşması yapan milyarder isimden, rakip firmalara iş yapan kişiler de istihdam istiyor.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Bloomberg News
Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı
Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı

Twitter'ı satın alma görüşmeleri sırasında Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk, bankacılara sosyal medya şirketinin kârlılığına odaklanacağını söyledi. Konuya aşina kişiler hem maliyetleri hem de işleri azaltmak için Musk’ın Twitter’ın mevcut CEO’su Parag Agrawal’ın yerine yeni birini getireceğini ve çalışan sayısını da azaltacağını iddia etti. 

TWITTER YÖNETİMİNDEN MEMNUN DEĞİL

Bir açıklamasında Elon Musk, şirketin yönetiminden memnun olmadığını dile getirdi. Musk’ın sözlerinin duyulmasının ardından Twitter’da milyarder isme onlarca iş başvurusu geldi. Twitter şirketinde işe alınmak için başvuru yapanlar arasında Facebook’un ana şirketi Meta tarafından satın alınan tbh adlı anket uygulamasının kurucu ortağı Nikita Bier da bulunuyor. 

Twitter'da Musk'ı etiketleyen Bier,

, “11 yıldır sosyal uygulamalar geliştiriyorum ve bu, tipik bir BigTech ‘ürün direktörü babası’ gibi ürünlerin bozulmasına yol açacak şekilde değil.” dedi. 

Teknoloji camiasında tanınan yazar Antonio García Martínez de, Twitter'da çalışmak istediğini sosyal medya uygulamasının 280 karakterlik tweet sınırına uygun kısa bir özgeçmişini yayınlayarak açıkladı.

KAPTAN KIRK DE 'BENİ İŞE AL' DEDİ

Star Trek (Yıldız Savaşları) serisinde Kaptan James Kirk rolüyle tanınan aktör

de Elon Musk’a iş başvurusu yapanlar arasına katıldı ve "Twitter'ın yüzü" olmak istediğini belirtti. 

Belki de Elon Musk’ın dikkatini çekmek için en fazla şansa sahip olan isim MIT araştırmacısı Lex Fridman’dır. Fridman bir

, "Tercihen kripto olarak ödenen aylık 69 dolarlık bir maaş talep ediyorum. Karşılığında, faydalı olmak için elimden geleni yapacağım ve dünyadaki sevgi miktarını artırmak için elimden geleni yapacağım.” dedi. 

Kaynak: Bloomberg News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...