Tgrt Haber
21 Haziran 2022 15:05 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 15:08

Twitter hissedarları Elon Musk için oy kullanacak

Twitter'ın satılmasıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Sosyal medya platformunun hissedarları, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla ilgili oy kullanacak.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Twitter hissedarları Elon Musk için oy kullanacak
twitter,elon musk,teknoloji

Tesla CEO'su Elon Musk, birkaç aydır Twitter'ın satın alım işlemlerini bitiremedi. Gündemin en çok konuşulan olaylarından Twitter ve Musk çıkmazında, yavaş yavaş sona geliyor. Birkaç gün önce Elon Musk ile Twitter çalışanları bir araya gelirken, şimdi ise bir başka gelişme yaşandı.

Raporlara göre Twitter, ABD Menkul Kıymetler Borsa Komsiyonu'na (SEC) bir ön vekil beyanı sunarak şirket hissedalarlarına oylama yapmalarını tavsiye etti. Bu oylama, Elon Musk'ın Twitter anlaşmasını onaylamak için yapılacak.

HİSSEDARLAR OY KULLANACAK

Twitter, hissedarların oy kullanması için özel bir toplantı planlayacak. Ancak bu oylama fiziksel bir ortamda gerçekleşmeyecek. Tamamen internet ortamında olacak ve özel olarak verilen linka aracılığıyla erişilebilecek. 

Twitter hissedarları Elon Musk için oy kullanacak

Hissedarlar, http://www.virtualshareholdermeeting.com/TWTR2022SM adresine katılım sağlayarak oy kullanabilecek. Peki Twitter neden bu oylamayı çevrim içi olarak gerçekleştirmek istiyor? Sosyal medya devi, daha geniş erişim, daha iyi iletişim ve maliyet tasarrufu faktörlerinden kaynaklı olarak toplantıyı online olarak düzenlemeye karar verdi. Ancak bu oyların hangi tarihte kullanılacağı henüz açıklanmadı.

İddiaya göre Twitter yönetim kurulu, işlemi onayladı. Bu nedenle şirket hissedarlarının da anlaşmanın lehine bir oy kullanması tavsiye edildi. 

 

 

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...