Tgrt Haber

Twitter’dan seçim öncesi Türkiye kararı: ‘Açık kalması için engelleme getirdik’

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 May 2023 10:26 - Güncelleme : 13 May 2023 10:33
Twitter’dan seçim öncesi Türkiye kararı: ‘Açık kalması için engelleme getirdik’
twitter,sosyal medya,seçim 2023

Sosyal medya şirketleri seçim için son hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda Twitter’dan Türkiye’de engellenmemek için yeni duyuru yapıldı.

Türkiye, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekillerini belirlemek için seçime gidecek. 2023 seçimleri için artık geri sayım başlarken sosyal medya şirketi Twitter, Türkiye’de engellenmemek için aldığı son önlemleri paylaştı.

Resmi sosyal medya hesabı Twitter Global üzerinden açıklama yapan şirket, hem İngilizce hem de Türkçe açıklamalarla erişim engeline ilişkin duyuruda bulundu.

TWİTTER, TÜRKİYE’DE ENGELLENMEMEK İÇİN ÖNLEMLER ALDI

Yapılan açıklamada Twitter Global şu ifadelere yer verdi…

‘’ Twitter’a iletilen erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca ve Twitter'ın Türkiye’de kullanıma açık kalmasını sağlamak amacıyla, Türkiye'de bazı içeriklerin erişimine engelleme getirdik.

Politikalarımız çerçevesinde ilgili hesap sahiplerini bu işlemler hakkında bilgilendirdik. Engellenen içerikler dünyanın geri kalanında erişilir olmaya devam edecektir.’’

BU KARAR TEPKİ ÇEKTİ

Twitter’ın Türkiye için aldığı bu karar kullanıcılardan epey tepki aldı. Şu anki aşamada engellenen içeriklerin hangisi olduğu bilinmiyor fakat şirketin bu konuda yapabileceği çok bir şey olmadığını da belirtmekte fayda var.

Zira Türkiye’de belirli bir kullanıcı sayısı ve trafiği geride bırakan sosyal medya ağlarının uyması gereken yazılı kurallar bulunuyor. Firmalar engellenmek yerine bu kuralları kabul etmek durumunda kalıyor.

Kaynak:

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...