Tgrt Haber
24 Şubat 2022 12:02 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 12:20

Ukrayna'daki devlet kurumlarına siber saldırı

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş dozunu artırmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hatlarda Ukrayna'ya siber saldırı düzenlenirken, bugün de devlet kurumlarına farklı bir saldırı daha düzenlendi.

Ukrayna'daki devlet kurumlarına siber saldırı

Rusya ve Ukrayna'daki gerilimin dozu her geçen dakika artıyor. Bugün erken saatlerde ülkeye tank ve helikopteriyle giriş yapan Rus ordusu, savaşı resmen başlattı. İki ülke arasında başlayan savaş dünya borsa piyasayalarında da etki yarattı. Kısa süre önce kripto paradan altına, dolardan diğer para birimlerine borsada sert sallantılar yaşandı.

Öte yandan Rus'yadaki hackerlar, hedeflediği Ukrayna'ya siber saldırı yapmaya da devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda başlayan saldırılar, bugün de devlet kurumlarına yapıldı. 

RUSYA HER YÖNDEN SALDIRIYOR

Ukrayna'ya her anlamda saldıran Rusya, Ukrayna Parlamentosu Rada dahil olmak üzere pek çok devlet kurumuna internet üzerinden siber saldırı düzenledi. Son bir haftadır farklı alanlarda siber saldırıya uğrayan Ukrayna, bugün devlet kurumlarına da yeni bir saldırı düzenledi. Ukrayna'ya düzenlenen yeni saldırı, Dijital Dönüşüm Bakanı Mihaylo Fedorov tarafından açıklandı.

Ukrayna'daki devlet kurumlarına siber saldırı

Mihaylo Fedorov, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla siber saldırıya uğradıklarını açıkladı. Dijital DönüşümBakanı'nın sosyal medya açıklaması ise şöyle: "Yaklaşık 16.00 sularında (TSİ 17.00) devletimize yönelik başka bir büyük DDoS saldırısı başladı. Birkaç bankadan ve Rada'nın (Ukrayna Parlamentosu) internet sitelerine erişim sorunu var" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna cephesine düzenlenen siber saldırılar, Fedorov'un açıklamalarına göre Ukraynalı bilişim uzmanları tarafından engellendi. Devlet kurumlarına ek olarak bankaların internet sitesine de aynı saldırıların yapıldığını belirtmekte fayda var. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...