Tgrt Haber

Ukraynalı askerden ilginç iddia: iPhone kurşun geçirmedi, hayatını kurtardı

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: 9to5Mac
19 Temmuz 2022 14:47 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 14:54
Ukraynalı asker olayı bir video ile anlattı
ukrayna,iphone,kurşun,,haberler

Teknoloji devi Apple’ın geliştirip ürettiği iPhone akıllı telefonlar her yıl milyonlarca insanın birincil tercihi oluyor. Ancak bu defa Apple’ın iPhone’u hayat kurtarmış olabilir.

Ukraynalı asker olayı bir video ile anlattı

Apple Watch ve iPhone gibi Apple cihazları, EKG'ler, SOS acil arama, düşme algılama gibi özellikleriyle insanlara acil durumlarda yardımcı oluyor. Öyle ki özellikle Apple Watch akıllı saatlerin düşme algılama özelliği sayesinde kullanıcıların düşüp bayıldıklarında cihazın, acil yardım ekiplerini otomatik olarak aramasını sıklıkla haberlerimize taşıyoruz. Ancak bu defa Apple çok daha farklı bir ‘hayat kurtarma’ hikayesi ile karşımıza çıktı…

IPHONE KURŞUNA SİPER OLDU

Twitter’da yakın bir tarihte paylaşılan bir videoda kendini Ukrayna’da Rus güçlerine karşı savaşan bir asker olarak tanıtan kişi, iPhone’un kendi hayatını kurtardığını söyledi. Videoya göre, iPhone telefon kurşunu geçirmedi ve askerin kurşunla yaralanmasının önüne geçti.

https://twitter.com/jmscaronte/status/1548650093393461248

Söz konusu videodaki iPhone 13 Pro telefon sosyal medya ağları Reddit ve Twitter’da birçok kişi tarafından övüldü.

Peki gerçekten de bir iPhone mermiyi durdurur mu? Videoda iPhone, yeleğin dış cebinde bulunuyor ve iPhone olmasaydı, vücut zırhının askeri koruyup korumayacağı belli değil. Elbette, mermiyi durduranın iPhone olup olmadığından veya videonun gerçekliğinden emin değiliz. 

Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...