Tgrt Haber
26 Ocak 2022 11:17

Videokonferans uygulaması Microsoft Teams rekor kırdı

Covid-19 ile birlikte milyonlarca kitleye ulaşan Microsoft Teams, Aralık ayında aktif kullanıcı sayısındsa yeni bir rekora ulaştı. Videokonferans uygulaması aylık 270 milyonu aşmayı başardı.

Videokonferans uygulaması Microsoft Teams rekor kırdı
Microsoft Teams,Online görüşme,Microsoft,videokonferans uygulaması

Pandeminin başından bu yana gözle görülür derecede büyüyen Microsoft Teams, aylık aktif kullanıcı sayısında yeni bir rekor kırdı. Videokonferans uygulamaları arasında zirveye oynayan Teams, Microsoft’un açıklamasına göre Aralık ayında 270 milyon aktif kullanıcıyı aştı.

Dünya genelinde aylık aktif Windows cihaz sayısının 1.4 milyarı aştığını duyuran Microsoft, bununla beraber Teams’in de 270 milyon aktif kullanıcıyı aştığını duyurdu.

MICROSOFT TEAMS 270 MİLYON AKTİF KULLANICIYA ULAŞTI

Salı günü Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin üç aylık kazanç raporunu en son verileriyle birlikte açıkladı. Nadella tarafından açıklanan rapora göre Microsoft Teams, 2021’in ilk çeyreğine kıyasla 20 milyonluk bir artış gösterdi. Bu da, videokonferans uygulamasının toplamda 270 milyonu aştığını ortaya koyuyor. 

Videokonferans uygulaması Microsoft Teams rekor kırdı

ABD’li yazılım devi, bundan önce sadece günlük aktif kullanıcı metriği kullanıyordu. Dolayısıyla rakamlar da karşılaştırılabilir değildi. Aylık rakamlar ise şirkete göre daha sağlıklı. Zira kullanıcıların aktif sayısı bu zaman diliminde daha sağlıklı hesaplanıyor. Günlük aktif kullanıcılar açısından ise Teams, Nisan 2020’de 75 milyon, Ekim 2020’de 115 milyona, Nisan 2021’de ise 145 milyona yükseldi. 

Microsoft Teams’in rakipleri arasında Slack ve yaygın olarak kullanılan Zoom uygulamaları yer alıyor. Ancak Microsoft, bu alanda rekabetin dozunu artırmak için Aralık ayında, diğer Office uygulama ve hizmetlerinden ayrı olarak küçük işlemler için Teams’in bağımsız bir sürümünü kullanıma sundu. Bu da, özellikle Zoom için bir tehdit oluşturdu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...