Tgrt Haber

James Webb Uzay Teleskobundan bir fotoğraf daha! Bu defa Jüpiter'i görüntüledi

13 Temmuz 2022 11:56 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 12:58
James Webb Uzay Teleskobu ilk görüntüleri göndermeye başladı
james webb teleskobu,,webb teleskobu

James Webb Uzay Teleskobu bu defa da Jüpiter’i görüntüledi. Güneş Sistemi’nde yer alan Jüpiter gezegeninin yeni görüntüsü, Webb Teleskobunun çektiği diğer görüntüler manşetleri süslerken biraz arka planda kaldı.

James Webb Uzay Teleskobu ilk görüntüleri göndermeye başladı

Gökbilimciler ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar, James Webb Uzay Teleskobu (JWST) tarafından çekilen inanılmaz fotoğrafları konuşurken, uzay gözlemevi gaz devi Jüpiter'i de görüntüledi. Yeni yayımlanan bir dosyada, JWST tarafından çekilen Jüpiter’in ve bazı uydularının kızılötesi görüntüsü de vardı.

JAMES WEBB BU DEFA JÜPİTER’İ ÇEKTİ

Webb, hareketli hedefleri izleme yeteneğini test etmek için ayna ve kameralarını Jüpiter'e çevirdi. Webb, Yakın Kızılötesi Kamerasını (NIRCam) kullanarak iki farklı dalga boyunda iki görüntü aldı. Daha kısa dalga boyu F212N filtresini kullanırken, daha uzun dalga boyu ise F323N filtresini kullanıyordu. Pozlama süresi sadece 75 saniyeydi ve bu oldukça etkileyici.

James Webb Uzay Teleskobundan bir fotoğraf daha! Bu defa Jüpiter'i görüntüledi

Tüm dünya Webb Teleskobunun çektiği derin uzay, bulutsu, galaksi kümeleri fotoğraflarına odaklandığı için belki de Jüpiter’in fotoğrafı diğerlerinin yanında biraz sönük kalmış olabilir. Yine de bu görüntü ayrıntılı şekilde incelendiğinde kendine hayran bırakıyor. Jüpiter’in uydusu Europa'nın gölgesini ve antisiklonik fırtına olan Büyük Kırmızı Leke’yi görebilirsiniz.

James Webb Uzay Teleskobundan bir fotoğraf daha! Bu defa Jüpiter'i görüntüledi

Bu görüntü, JWST'nin hızlı hareket eden cisimleri gözlemleme yeteneğinin aslında beklenenden daha iyi olduğunu ve Dünya'ya yakın asteroitler gibi şeyleri inceleyebilme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. 

Kaynak: CNET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...