Tgrt Haber
07 Ağustos 2022 10:40 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 10:41

WhatsApp'ta yeni dönem: Önce mesajlar için gelmişti, şimdi durumlara da geliyor!

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni özelliği ortaya çıktı. Test aşamasında ekran resmiyle açığa çıkan yeni görüntü, uygulamaya gelecek bir sonraki özelliği gösteriyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WABetainfo
WhatsApp'ta yeni dönem: Önce mesajlar için gelmişti, şimdi durumlara da geliyor!
whatsapp,teknoloji

WhatsApp geliştiricileri, popüler mesajlaşma uygulamasını geliştirmek için durmaksızın çalışıyor. Meta'nın en çok kullanılan uygulamalarından WhatsApp, yeni özelliklerle güncellenmeye devam ediyor. Her ay, hatta her iki haftaya bir yeni özelliğe kavuşan WhatsApp, şimdi bir özelliğiyle daha gün yüzüne çıktı.

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp, mesajlar için emoji ile tepki verme özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özellik piyasaya çıktığı günden bu yana epey ilgi gördü ve hemen hemen herkes tarafından da kullanılıyor. Mesajlara tepki özelliği halihazırda herkes tarafından sevilirken, aynı özellik şimdi durumlar için de geliyor. 

DURUMLARA TEPKİ VERME ÖZELLİĞİ GELİYOR

Daha önce durumlar için emoji ile tepki verme özelliği sadece söylentiden ibaretti. Ancak, Android için WhatsApp Beta 2.22.17.24 yapı numaralı güncelleme ile bu özellik somut olarak da karşımıza çıktı. Instagram'ın tepki verme özelliğine benzer şekilde çalışan işlev, test sürecindeki bazı kişiler tarafından kullanılabiliyor.

WhatsApp'ta yeni dönem: Önce mesajlar için gelmişti, şimdi durumlara da geliyor!

Ekran resminden de görüldüğü üzere WhatsApp durumlara girildiğinde, artık cevap vermenin yanı sıra emoji ile tepki verme şansına da sahip olacaksınız. Uygulamadaki yeni özelliğin kullanımı oldukça basit. Sade arayüzü ile durumlara cevap vermek istediğinizde, hiçbir şey yapmaya gerek kalmadan yukarı kısımdan tercih yapabileceğiniz sekiz adet emoji bulunacak.

Birbirinden farklı sekiz emoji ile, karşı tarafın paylaştığı durumlara cevap verebilirsiniz. Şimdilik emoji sayısı beta sürecinde olduğu için az gelebilir. Ancak WhatsApp, mesajlara uyguladığı gibi daha sonradan emoji sayılarını artıracaktır diye tahmin ediyoruz. 

Kaynak: WABetainfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...