Tgrt Haber
07 Mart 2022 17:22 - Güncelleme : 07 Mart 2022 17:38

WhatsApp, grup mesajlarında anket özelliğini test ediyor

Meta'nın sahip olduğu WhatsApp yeni bir özellikle test ediliyor. Telegram'ın özelliklerini sürekli olarak kopyalama yolunda giden şirket, bu kez de gruplarda anket özelliğini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

WhatsApp, grup mesajlarında anket özelliğini test ediyor

Sosyal medya platformlarında sürekli olarak yeni özellikleri test edip kullanıcıya sunan Meta, aynı özveriyi haberleşme uygulaması WhatsApp'ta da göstermeye başladı.

Özellikle tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi sonrasında güncellemeleri artıran şirket, kullanıcı kitlesini yeni özelliklerle korumayı amaçlıyor. Her geçen gün farklı bir özelliği test eden WhatsApp, şimdi ise Telegram'ın sahip olduğu özelliklerden birini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

WHATSAPP GRUPLARA ANKET ÖZELLİĞİ GELİYOR

Meta, WhatsApp uygulamasına tıpkı sosyal medya ugyulamaları gibi özellikler getiriyor. Şirket halihazırda Facebook ve Instagram için anket özelliği sunarken, bu uygulamaların sahip olduğu özellik şimdi de WhatsApp'ta test ediliyor. 

Ortaya çıkan raporlara göre WhatsApp'ın yeni özelliği, ilk olarak iOS beta uygulamasında görüldü. Uygulamanın 22.6.0.70 sürümüne bakıldığında, kullanıcıların sohbet gruplarında anket yapabilmesi gelecekte mümkün olacak.

WhatsApp, grup mesajlarında anket özelliğini test ediyor

WhatsApp'ın gruplara özel getireceği anket işlevi, oylamayla beraber kullanıcının görüşlerini almaya olanak tanıyacak. Yeni özellik aşağıdaki ekran görüntüsünde daha anlaşılır bir şekilde görünüyor. 

Beta uygulamasına göre anket özelliğ, sadece WhatsApp gruplarında kullanılacak ve uçtan uca şifrelemeyi de destekleyecek.

Söz konusu özelliğin uzun süredir Telegram'da olduğunu da belirtmekte fayda var. Görünüşe bakılırsa Meta, hem Telegram hem de diğer sosyal medya uygulamalarına özgü bu uygulamayı yakında WhatsApp kullanıcılarına da sunacak.

Öte yandan WhatsApp için mesaj tepkime özelliği de yolda. Bir süredir test aşamasındaki bu özellikle kullanıcılar, tıpkı Telegram'daki gibi mesajlara emoji aracılığıyla tepki verebilecek. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...