Tgrt Haber
14 May 2022 14:08 - Güncelleme : 14 May 2022 14:17

2 Milyar WhatsApp kullanıcısına uyarı: Hack saldırısından kaçmak için hemen değiştirin!

WhatsApp kullanıcılarından güvenlik ayarlarında bir değişiklik yapması isteniyor. Hack yani siber saldırılardan kaçınmak için kullanıcıların ilk olarak güvenlik ayarlarına koruma eklemesi gerekiyor. İşte nasıl yapılacağı…

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Sun
WhatsApp, 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip çevrim içi anlık mesajlaşma uygulamasıdır
WhatsApp, 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip çevrim içi anlık mesajlaşma uygulamasıdır

Dünya çapında milyarlarca insan WhatsApp kullanıyor, bu nedenle siber saldırılar için ana hedeflerden biri. Bilgisayar korsanları kullanıcıları çeşitli yöntemlerle kandırmaya çalışırken hiçbir güvenlik önlemi almadan uygulamayı kullanan kişiler hackerların iştahını kabartıyor.

WhatsApp sizi korumak için tasarlanmış birçok özelliğe sahiptir. Bunlardan bir tanesi özellikle önemli; iki adımlı doğrulama.

EN ÖNEMLİ GÜVENLİK AYARI: İKİ ADIMLI DOĞRULAMA

Geçtiğimiz haftalarda bir siber uzman İngiliz The Sun'a tüm kullanıcıların bu ayarı mümkün olan en kısa sürede açmaları gerektiğini söyledi. Siber güvenlik şirketi Lookout'tan Tom Davidson, “Bu, numaranızı başka bir cihazda yapılandırarak mesajlarınıza erişmeye çalışan birine karşı ilk savunma hattıdır” diyerek önemini belirtti.

Davidson açıklamasının devamında ise, “Bu ayar etkinleştirildiğinde, numara WhatsApp ile ilişkilendirilmeden önce kullanıcılardan bir PIN istenir. Birinin  kullanıcı adınızı ve şifrenizi ele geçirmeyi başarması durumunda ekstra koruma sağlar.” dedi.

WHATSAPP İKİ ADIMLI DOĞRULAMA NASIL AÇILIR?

Bilgisayar korsanlarının hesaplarınıza erişmesini engellemek söz konusu olduğunda iki adımlı doğrulamayı kullanmak hayati önem taşıyabilir. Üstelik WhatsApp gibi ücretsiz ve kurulumu kolaydır.

2 Milyar WhatsApp kullanıcısına uyarı: Hack saldırısından kaçmak için hemen değiştirin!

WhatsApp iki adımlı doğrulamayı açmak oldukça kolay. Ayrıca bu özelliği etkinleştirme veya devre dışı bırakma, PIN'i değiştirme veya iki adımlı doğrulamayla ilişkili e-posta adresini güncelleme seçeneğiniz var.

İlk olarak WhatsApp Ayarları'nı açın ve ardından Hesap > İki adımlı doğrulama > Etkinleştir'e gidin. Altı basamaklı bir PIN seçin ve ardından onaylayın. Daha sonra erişiminiz olan bir e-posta adresi girin veya isterseniz bunu atlayın.
Ancak, bir e-posta adresi eklemek, hesabınızı güvende tutmak için iyi bir yol. Çünkü iki adımlı doğrulamayı sıfırlamanıza olanak tanır.

Şimdi ‘İleri’ seçeneğine tıklayın, ardından e-posta adresini onaylayın ve Kaydet veya Bitti'ye dokunun. 
WhatsApp, "Bir e-posta adresi eklemezseniz ve PIN'inizi unutursanız, PIN'inizi sıfırlamadan önce 7 gün beklemeniz gerekir" diyerek kullanıcıları uyarıyor.

Bunun yanı sıra uygulama, “Bu e-posta adresini doğruluğunu teyit etmek için doğrulamadığımızdan, erişebileceğiniz doğru bir e-posta adresi verdiğinizden emin olun.” şeklinde bir açıklamaya da yer veriyor.

WHATSAPP İKİ ADIMLI DOĞRULAMA NASIL KALDIRILIR?

İki adımlı doğrulamayı devre dışı bırakmak isterseniz, WhatsApp Ayarları'na gidin ve ardından Hesap > İki adımlı doğrulama > Devre Dışı Bırak seçeneklerini sırasıyla işaretleyin.

PIN'inizi veya e-posta adresinizi WhatsApp'ta istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...