Tgrt Haber
23 Kasım 2021 15:42

WhatsApp'a 'beğen' güncellemesi! Mesajlara like atma dönemi başlıyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, kullanıcılar tarafından uzun süredir talep edilen 'beğeni' özelliğini getirmeyi planlıyor. Beta versiyonuyla yayımlanan güncellemeye göre, mesajlara beğeni ile tepki verilebilecek.

WhatsApp'a 'beğen' güncellemesi! Mesajlara like atma dönemi başlıyor
whatsapp,,beğeni,,like,,mesaj beğenme,,güncelleme,

Dünya 1,6 milyar, Türkiye'de ise 40 milyondan fazla kullanıcıya ship, en popüler mesajlaşma uygulamaklarından birisi olan WhatsApp, yeni bir güncellemeyi kullanıcılarının beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Beta versiyonunda yer alan güncelelmede, Instagram, Twitter, Facebook gibi birçok sosyal medya platformunda yer alan beğeni özelliği artık WhatsApp'a de getiriliyor.

WhatsApp'a 'beğen' güncellemesi! Mesajlara like atma dönemi başlıyor
WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulamasıdır. 

Facebook (yeni adıyla Meta) çatısı altındaki mesajlaşma uygulamasına da beğeni özelliğini getirmeyi planlayan yetkililerin, güncellemeyi herkese açık hale getireceği tarih ise henüz bilinmiyor. 

Bu güncelleme ile birlikte, konuşmanın tıkandığı ya da cevap vermek istemediğiniz durumlarda sadece mesajı beğenerek karşı tarafı kırmadan konuyu noktalayabileceğiz. 

WhatsApp'a 'beğen' güncellemesi! Mesajlara like atma dönemi başlıyor
Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği, Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.

 

UÇTAN UCA ŞİFRELEME

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta mesajlar uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunuyordu. Ancak aynı durum yedekleme için geçerli değil. Şirket bazı kullanıcılar tarafından güvenlik açığı olarak değerlendirilen bu uygulamada değişikliğe gidiyor. WhatsApp'ı 2014 yılında satın alan Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre perşembe gününden itibaren bazı kullanıcılar yeni yedekleme özelliğine erişebilecek.

Yani Google Drive'a ya da Apple iCloud'a yedeklenen görüşmeler de artık uçtan uca şifrelenecek. Güncelleme zaman içerinde tüm kullanıcılar açılacak.WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, 'gizlilik' ayarlarında yeni bir düzenlemeye gitme kararı alan WhatsApp, Android ve iOS'te beta olarak bir özelliği kullanıma sundu.

WhatsApp'a 'beğen' güncellemesi! Mesajlara like atma dönemi başlıyor
19 Şubat 2014 yılında Meta, Inc. tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar USD karşılığında satın alınmıştır.

SON GÖRÜLME ÖZELLİĞİNDE 4 FARKLI SEÇENEK

Güncellemeyle birlikte WhatsApp kullanıcılar; 'son görülme' özelliğini 4 farklı şekilde kullanabilecek. 'Herkes', 'Kişilerim' ve 'Kimse' dışında 'Kişilerim hariç' seçeneği de kullanıcılara sunulacak. Bu 'kara liste'ye eklediğiniz kişiler, son görülme saat ve tarihinizi göremeyecek.  Henüz bu özelliklerin tüm kullanıcılar için ne zaman devreye gireceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...