Tgrt Haber
11 Ocak 2022 12:46

WhatsApp'ta sesli notları dinlemek artık işkence olmayacak

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığıyla yeni bir güncelleme yayınlayarak sürümü 2.22.3.1'e yükseltiyor. Platform, sesli mesajları dinlerken uygulamada gezinmeyi mümkün kılacak bir gelişme üzerinde duruyor.

WhatsApp'ta sesli notları dinlemek artık işkence olmayacak
teknoloji,,whatsapp,,sesli notlar,,sesli mesajlar,,mesajlaşma uygulamaları,,meta,

Teknoloji devi Meta’ya ait WhatsApp, 2 milyarı aşkın kullanıcı sayısı ile en fazla kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulaması. Ancak WhatsApp’ın da bazı eksiklikleri halen bulunuyor. Bunlardan biri de sesli notları dinlerken uygulama içinde gezintinin mümkün olmaması. Mevcut sürümde, bir gruptan ya da kişiden gelen sesli notu dinlerken uygulamada gezinmeye çalışırsak sesli mesaj duruyor. Ancak WhatsApp kullanıcılarının sıklıkla şikayetçi olduğu bu durum değişecek.  

IOS'TAN SONRA ANDROID'TE DE GÖRÜNDÜ

WhatsApp hakkında sızıntılar yapan WABetaInfo, bundan tam üç ay önce WhatsApp’ın iOS (Apple) beta sürümünde farklı bir sohbete geçildiğinde sesli mesajları dinlemeye izin veren bir özellik tespit etmişti. Üstelik bu özelliğin Android cihazlara da geleceğini ileri sürdüler. Ancak Android için bir kanıt yoktu. 

WhatsApp'ta sesli notları dinlemek artık işkence olmayacak

WABetaInfo sonunda Android 2.22.3.1 sürümünde bir şey yakaladı. WhatsApp beta programında görünen yeni özellik ile sesli mesajı dinlemeye başlayıp sohbet listesine döndüğünüzde sesli notu duraklatma, devam ettirme, kapatma ve ilerletme artık mümkün olacak. Ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere WhatsApp bu özellikleri içeren yeni bir kullanıcı arayüzü çubuğu geliştiriyor. 

Geliştirilme aşamasındaki bu özelliği WhatsApp, ilerleyen zamanlarda beta test kullanıcılarına sunmayı planlıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...