Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 12:00 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 12:02

WhatsApp, ortalığı alt üst edecek yeni gizlilik özelliklerini duyurdu

Mesajlaşma platformu WhatsApp'tan üst üste duyurular geldi. Meta'ya ait şirket, uygulama içindeki gizlilik özelliklerini güncelledi. Yeni değişiklikler bazı kullanıcılar tarafından epey eleştirildi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: WhatsApp
WhatsApp, ortalığı alt üst edecek yeni gizlilik özelliklerini duyurdu
whatsapp,teknoloji

WhatsApp, uygulamada sürekli değişiklikler yapıyor ve bunu resmi hesaplarından duyuruyor. Şirketin halihazırda test ettiği özellikler sürekli gündeme gelirken, bunlardan hazır olanı kullanıcılar için güncelleme yoluyla sunuluyor.

Kısa süre önce WhatsApp, uygulama üzerinde yaptığı yeni gizlilik özelliklerini duyurdu. Daha önce son görülme, durum, profil fotoğrafı gibi ayarlarda değişiklik yapan WhatsApp, şimdi de benzer başka özellikleri duyurdu. Peki WhatsApp'ın yeni gizli özellikleri nasıl olacak?

WHATSAPP GİZLİLİK AYARLARI DEĞİŞTİ

Resmi açıklamaya göre WhatsApp, yakında gelecek güncelleme ile çok daha gelişmiş gizli özelliklere sahip olacak. Bu özelliklerden ilki çevrimiçi durumu gizleme. Şu anda test sürecindeki bu özellik ile, uygulamada olsanız bile çevrimiçi durumunuzu gizleyebileceksiniz. Ancak çevrimiçi gizleme işlevinin en az eylül ayında gelmesi bekleniyor.

WhatsApp, ortalığı alt üst edecek yeni gizlilik özelliklerini duyurdu

Öte yandan uygulamaya gelecek bir başka gizlilik özelliği de gruplarla ilgili. Önümüzdeki günlerde kullanıcılar, gruplardan sessiz sedasız çıkabilecek. Normal şartlarda mevcut sürümde bir gruptan ayrıldığınızda, tüm katılımcılar sohbet içerisinde gruptan ayrıldığınızı kolaylıkla görebiliyordu. Ancak değişen gizlilik ayarı sayesinde artık sessizce ayrılmak istediğiniz gruptan çıkabileceksiniz.

WhatsApp, ortalığı alt üst edecek yeni gizlilik özelliklerini duyurdu

Bir başka gizlilik ayarı ise çok büyük öneme sahip. WhatsApp'ta bazı kullanıcılar, tek gösterimlik fotoğraf ya da videolar gönderebiliyor. Geçtiğmiiz aylarda gelen güncelleme ile bu özellik sunuldu ve oldukça da ilgiyle karşılanıyor.

Ancak WhatsApp'ın değişen gizlilik ayarları artık bir kez görüntülenen mesajları da etkiliyor. Kullanıcılar, birbirlerine tek kullanımlık mesaj gönderdiğinde ekran görüntüsü bildirimi karşı tarafa gitmez iken, önümüzdeki günlerde yapılacak güncelleme ile bu bildirim artık mesajı gönderen kişi tarafına bildirilecek. Bu sayede bir kez görüntülenen mesajda ekran görüntüsü alma dönemi de sona ermiş olacak.

Kaynak: WhatsApp
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...