Tgrt Haber

WhatsApp'ın hesap olmadan mesajlaşmayı sağlayacak özelliğinden yeni görüntü geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
29 Şubat 2024 16:30 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 16:31
WhatsApp'ın hesap olmadan mesajlaşmayı sağlayacak özelliğinden yeni görüntü geldi
whatsapp,dijital hizmetler yasası,whatsapp mesajlaşma

WhatsApp, platformlar arası mesajlaşma özelliği üzerinde çalışıyor ve Google Play Store'da yeni bir beta güncellemesi ile bu yönde adımlar atıyor. Merakla beklenen özellikten yeni bir ekran görüntüsü daha paylaşıldı.

Avrupa Birliği (AB), kısa süre önce Dijital Hizmetler Yasası (DMA) olarak bilinen ve mesajlaşma hizmeti sunan uygulamalara, kullanıcılarına farklı platformlar arasında iletişim kurma imkanı sunma zorunluluğu getiren yasayı yürürlüğe koymuştu.

WHATSAPP PLATFORMLAR ARASI MESAJLAŞMA ÖZELLİĞİNİ GELİŞTİRİYOR

Meta bünyesinde faaliyet göstermeye devam eden anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp başta olmak üzere bütün şirketler gerekli düzenlemeleri yapmaya başladılar. WhatsApp'ın bu kapsamda bir süredir geliştirmeyi sürdürdüğü "platformlar arası mesajlaşma" olarak adlandırılan özelliğinden yeni bir görüntü paylaşıldı.

Google Play Store'da sunulan WhatsApp beta 2.45.5.18 güncellemesi ile WhatsApp'ın yeni düzenlemelere uymak için yeni bir platformlar arası mesaj üzerine çalıştığı ortaya çıktı. Bu kapsamda paylaşılan ekran görüntüsü şöyle:

WhatsApp'ın hesap olmadan mesajlaşma özelliğinden yeni görüntü geldi - 1. Resim

Ekran görüntüsünde de anlaşılacağı gibi WhatsApp başka platformlarla mesajlaşmak isteyen kullanıcılarına birkaç uyarıda bulunacak:

- WhatsApp dışından birisiyle mesajlaşıyorsun. Üçüncü taraf uygulamalar farklı uçtan uca şifrelemeyi kullanabilirler.
- Spam ve dolandırıcılıklar, üçüncü taraf mesajlaşmalarda daha yaygın olabilir.
- Üçüncü taraf uygulamalar kendi politikalarına sahiptirler. Verilerinizi WhatsApp'tan daha farklı bir biçimde işleyebilirler.

AB kurallarında, mesajlaşma platformları arasında hesap kayıt zorunluluğu olmaksızın iletişim kurulması şartı bulunuyor. Dolayısıyla WhatsApp'ın yeni güncellemesi ile bu kurala uyulmuş olacak. Kullanıcı, WhatsApp hesabı olmasa bile diğer kişilerle iletişime geçebilecek. 

Örneğin Signal uygulamasını kullanan biri, WhatsApp hesabı olmadan WhatsApp kullanıcısına mesaj gönderebilecek.

İMESSAGE KIL PAYI KURTULDU

Öte yandan Apple'ın iMessage platformu DMA'ya tabi tutulmayacak. Yani her zaman olduğu gibi Apple kullanıcılarına özel kalacak.

Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...