Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 17:29

WhatsApp'tan yeni özellik: Çoklu cihaz desteği geliyor

WhatsApp'ta yayınlanan son Android Beta sürümü, uygulamanın yeni çoklu cihaz özelliğinin test edilmesine de imkan tanıyacak.

WhatsApp'tan yeni özellik: Çoklu cihaz desteği geliyor
WhatsApp,teknoloji haberleri

Uygulamayı kullanan kişiler an itibarıyla WhatsApp'ı kurdukları akıllı telefonlarında interneti olmasa bile başka bir cihaz üzerinden WhatsApp'ı kullanmaya devam edecekler. Hayatımızın bir parçası haline gelen Whatsapp yeni bir özellikle ile kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın uzun süredir beklenen yeni nesil çoklu cihaz özelliğinin iOS ve Android beta sürümlerde kullanıma sunulmuştu.  Daha önce Türkiye'de kullanıma sunulmayan özellik yeni güncelleme ile Türkiye'de kullanıma açılmış oldu.

 

Yeni güncelleme Whatsapp’ın birden fazla cihazda kullanılmasına imkan tanıyor. 2 milyardan fazla kullanıcı olan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp yapılan yeniliğin ardından aynı anda dört farklı cihazda ve internet erişimi olmadan kullanılabiliyor.  

WhatsApp'tan yeni özellik: Çoklu cihaz desteği geliyor

İNTERNET OLMADAN MESAJLAŞMA İMKANI  

Whatsapp tarafından geliştirilen yeni özellik, telefon internete bağlı olmasa dahi mesajlaşma imkanı tanıyor. Eski sürümünde Whatsapp Web üzerinde mesajlaşma olanağı bulunuyordu ancak telefonun sürekli olarak açık olması ve internet bağlantısının olması gerekiyordu. Mesajlaşma sırasından telefonun şarjının bitmesi ya da internet bağlantısının kesilmesi halinde ‘’telefonunuz internete bağlı değil’’ uyarısı geliyordu. Güncelleme sayesinde ana cihazın pili bitse veya interneti kesilse dahi sohbete devam edilebiliyor. Whatsapp tarafından yapılan açıklamada aynı anda dört adede kadar ikincil cihazda kullanılabileceği ancak WhatsApp hesabına tek seferde yalnızca bir adet telefon bağlanılabileceğini duyuruldu. Bunun yanında telefon 14 günden uzun bir süre boyunca kullanılmadığında cihazların bağlantısı kaldırılacak.  

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Telefonunuzun pili bitse bile tüm mesajlarınızın ve içeriğinizin cihazlar arasında düzgün bir şekilde senkronize edilmesini sağlamak büyük bir teknik zorluktu. Ancak bunu çözdük.’’ dedi. Haziran ayında Whatsapp yöneticileri tarafından yakında kullanıma açılacağı söylenen özellik artık Türkiye’de kullanılabiliyor. İnternetsiz ve çoklu cihaz üzerinde mesajlaşma imkanına sahip olmak isteyen kullanıcıların, Whatsapp beta sözleşmesini kabul etmesi gerekiyor. Beta sürümünü kabul eden kullanıcıların Gizlilik Sözleşmesinde ise herhangi bir değişim olmayacak. Whatsapp mesajları eskiden olduğu gibi uçtan uca şifrelenecek. Yetkililer performans ve kalite açısından ilk başlarda sorun olsa dahi bunun kullanım süresinde düzeltileceğini vurguladı.  

ÇOKLU CİHAZ BETA PROGRAMINA NASIL KATILIRIM?  

İnternetsiz ve çoklu cihazda kullanma imkanı tanıyan çoklu cihaz beta programına katılmak için;  

  • Whatsapp’ın en güncel versiyonunu yükleyin,  
  • WhatsApp’ı açın, 
  • Diğer seçeneklere dokunun. 
  • Bağlı Cihazlara dokunun. 
  • Çoklu cihaz beta programına dokunun. 
  • Beta Programına Katıla dokunun. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...