Tgrt Haber
20 Şubat 2022 10:05 - Güncelleme : 20 Şubat 2022 10:36

Windows 11 Android uygulama desteği için sistem gereksinimleri açıklandı

Microsoft, Windows 11'e getirdiği Android uygulama desteği için minimum sistem gereksinimlerini açıkladı.

Android uygulama desteğini getiren Microsoft, Windows 11 için sistem gereksinimlerini açıkladı.
Android uygulama desteğini getiren Microsoft, Windows 11 için sistem gereksinimlerini açıkladı.

Yazılım devi Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 11'i yeni özelliklerle güncellemeye devam ediyor. Şirket halihazırda işletim sistemi için optimizasyonlar yaparken, diğer yandan özellik tarafından da yeniliklere yer veriyor.

Birkaç aydır Microsoft'un, üzerine çalıştığı Android uygulama desteği, geçtiğimiz günlerde kullanıcılara güncelleme yoluyla sunuldu. Bu güncellemeyle kullanıcıların, Windows 11 bilgisayarlarda Android uygulama ve Amazon AppStore'u çalıştırması da mümkün oldu.

ANDROİD UYGULAMA DESTEĞİ İÇİN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ AÇIKLANDI

Microsoft'un dev atılımı Android uygulama desteği, kademeler halinde kullanıcılara sunulmaya başladı. Windows 11 sistemlerde Android uygulamalarını çalıştırmayı mümkün kılan yenilik, 1000'den fazla uygulamanın tam erişimine izin veriyor.

Windows 11 Android uygulama desteği için sistem gereksinimleri açıklandı

Bu bağlamda Microsoft'da, Windows 11 çalıştıran bilgisayalar için minumum sistem gereksinimlerini açıkladı. Son sürüme sahip herkesin bu özellikten yararlanamayacağını belirten şirket, aşağıdaki gereksinimleri karşılayanların Android uygulama desteğinden yararlanabileceğini açıkladı.

  • RAM
    -Minimum: 8 GB
    -Önerilen: 16 GB
  • Depolama
    -Katı Hal Sürücüsü: (SSD)
  • İşlemci:
    -8. Nesil Intel Core i3 veya üzeri
    -AMD Ryzen 3000 veya üstü
    -Qualcomm Snapdragon 8c veya üstü
  • İşlemci mimarisi
    -x64 veya ARM64
  • Sanal Makine Platformu
    -Bu siteye  tıklayarak ayarları etkinliştirmek gerekiyor.

Microsoft, Windows 11'de Android uygulamaları kullanabilmek için yukarıdaki gereksinimleri karşılamanızı istiyor. Gereksinimlere bakıldığında 2018 yılındaki Intel Core ve 2019'daki AMD Ryzen işlemcilerin desteklenmesi gözlerden kaçmıyor. Ayrıca 8 GB RAM'in minumum olması da dikkat çeken farklı bir ayrıntı.

Şu anda Microsoft, uygulama desteğini kademeşer halinde sunmaya devam ediyor. İlk olarak ABD'de sunulan yenilik, ilerleyen günlerde Türkiye'deki kullanıcılar da sunulacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...