Tgrt Haber

Xbox CEO'su açıkladı: Efsane seri Halo bitiyor mu?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Guardian
17 Haziran 2023 13:54 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 13:54
Xbox CEO'su açıkladı: Efsane seri Halo bitiyor mu?
xbox,halo infinite,microsoft,starfield

Xbox CEO'su Phil Spencer, son röportajında şirketin ikonik oyun serisi olan Halo ile ilgili konuştu. Halo'yu geri planda tutacaklarının sinyalini verdi.

Microsoft’un geçen hafta düzenlediği ve Xbox Games Showcase etkinliğinde Starfield dahil onlarca oyunuyla ilgili haberler paylaşılırken; şirketle adeta özdeşleşmiş Halo serisinin adının bile geçmemesi Halo'nun hayranları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bu durumun sebebini Xbox CEO’su Phil Spencer açıklığa kavuşturdu.

HALO’YU GERİ PLANDA TUTTUKLARINI İMA ETTİ

Phil Spencer, The Guardian ile yaptığı röportajda Halo ve Gears gibi Microsoft için ayrı bir öneme sahip olan oyun serilerini kastederek, bu yapımların artık her Xbox etkinliğinde ön planda olması gerekmediğini, çünkü buna ihtiyaç duymadıklarını belirtti.

“Halo'nun daha az önemli olduğunu söyleyemem, ancak şu anda 20'den fazla stüdyomuz var” diyen Xbox CEO’su Spencer, “Sadece dört oyunum olduğu yıllara geri döneceğim. Fable, Forza, Halo, Gears gibi… Artık çok daha fazla oyuna sahibiz.” ifadeleriyle Halo’yu geri planda tutacaklarının sinyalini vermiş oldu.

Xbox CEO'su açıkladı: Efsane seri Halo bitiyor mu?

Halo’yu geliştiren 343 Industries’ta binlerce çalışan işten çıkarılmıştı. İşine son verilenler arasında, Halo Infinite’in kıdemli tasarımcısı ile birlikte 343 Industries’in video oyun yapımıcıları dahil birçok önemli isim de bulunuyordu. Phil Spencer, şirketteki bu değişikliğe ilişkin yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"343’teki liderlik değişikliği konusunda gayet açık olduk. Bunu ekibin sezonlar boyunca yaptığı bazı sosyal etkinliklerde görebilirsiniz, ancak hazır olana kadar onları uzun vadeli vizyonları hakkında konuşmaya zorlamak istemiyorum. Bence oldukça havalı şeylerin geldiğini göreceksiniz."

STARFİELD EYLÜL'DE GELİYOR

Bethesda tarafından geliştirilen uzay ve bilim temalı bir aksiyon rol yapma oyunu olan Starfield, 6 Eylül'de piyasaya çıkacak. Sistem gereksinimlerine göre, oyunu bilgisayarda oynamak için SSD zorunlu olacak. Ayrıca minimum 16GB RAM, DirectX 12 sürümü ve Windows 10 işletim sistemi yüklü olması gerekecek.

Game Pass aboneleri Starfield'a ek ücret ödemeden erişebilecek, bununla birlikte oyunun Xbox sürümü 1.150 TL, PC sürümü ise 899 TL karşılığında satın alınabilecek. Premium Edition'un fiyatı ise Xbox'ta 1.600 TL, PC'de 1.299 TL olarak belirlendi.

Kaynak: The Guardian, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...